Odprtje Večgeneracijskega centra Planet generacij

Izstrelili so nas na Planet generacij
Predstavniki Hiše Sadeži družbe Žalec in Slovenske filantropije, skupaj z nekaterimi prostovoljci, smo se 25. aprila udeležili slavnostnega odprtja prostorov Večgeneracijskega centra (VGC) Planet generacij v Velenju. Nismo se pustili odgnati spremenljivemu vremenu in tako smo kulturni program spremljali v prijetnem okolju, pod hrasti, na Titovem trgu.
Program sta povezovala odlična mlada voditelja, Borja in Mistral Razinger, ki sta očarala prav vse obiskovalce in teh vsekakor ni bilo malo. Besedo sta predala seveda tudi velenjskemu županu, Bojanu Kontiču in žalskemu županu, Janku Kosu, s svojim obiskom in kratkim govorom pa nas je počastila tudi ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, dr. Anja Kopač Mrak. Za konec je besedo dobila še direktorica Andragoškega zavoda Ljudska univerza Velenje, Brigita Kropušek Ranzinger.
Zanimiv program je obiskovalce izstrelil v medgeneracijsko vesolje, med različne planete. Na Planet Mladosti so nas popeljali simpatični učenci in mladi folkloristi iz OŠ Gustava Šiliha Velenje. Na Planet Časa smo odpotovali s Centrom za vzgojo, izobraževanje in usposabljanje Velenje, s člani Plesne skupine VENAS. Planet Modrosti in Planet Ljubezni pa smo obiskali s Šaleškim folklornim društvom Koleda, s Skupino upokojenk in Mlajšo ter srednjo skupino.
 
20170425_111011_resized   20170425_111710_resized
Program se je zaključil s slavnostnim prerezom traku – prerezali so ga velenjski župan, Bojan Kontič, ministrica, dr. Anja Kopač Mrak in direktorica Ljudske univerze Velenje, Brigita Kropušek Razinger – in ogledom prostorov. Obiskovalci smo lahko ugriznili še v čokoladne planete ter slastna peciva, ki so jih pripravili prostovoljci VGC Planet generacij iz Velenja.
20170425_112505_resized20170425_115229_resized
Pripravila: Maja Horvat
Foto: Barbara Lužar
Projekt Večgeneracijski center Planet generacij so oblikovali trije partnerji, nosilec projekta je Andragoški zavod Ljudska univerza Velenje, partnerja v projektu sta UPI – Ljudska univerza Žalec in Slovenska filantropija – Hiša Sadeži družbe Žalec. Projekt je nastal v sodelovanju z 11 občinami in 16 različnimi socialnimi in izobraževalnimi organizacijami na območju upravnih enot Velenje, Žalec in Mozirje ter ponuja različne preventivne programe, ki zagotavljajo socialno vključenost ranljivih ciljnih skupin, zmanjšujejo tveganje revščine in preprečujejo zdrs v socialno izključenost.
Planet generacij ciljnim skupinam zagotavlja neformalno druženje in srečevanje, ki ni vsebinsko določeno in predstavlja ustvarjanje ter vzdrževanje socialne mreže, informiranje uporabnikov. Center deluje kot informacijsko središče, kar pomeni, da so uporabnikom na voljo tudi informacije o razpoložljivih storitvah s področja preprečevanja, obvladovanja in odpravljanja socialnih stisk in težav, izvedba številnih vsebin v obsegu 24 ur tedensko s poudarkom na integraciji, socialni vključenosti, spodbujanju enakih možnosti, sodelovanju, izboljšanju zaposljivosti ter zmanjšanju tveganja revščine in dvigu kakovosti življenja ranljivejših skupin.

Deli prispevek:
  • Cara Mengekstrak Domain dari URL di Notepad++
  • WordPress CMS Checker
  • slot gacor