Prostovoljstvo in migracije – od dobrih do najboljših zgodb

Vljudno vas vabimo na mednarodno konferenco na temo prostovoljskega dela, kjer ima Slovenska filantropija bogate izkušnje, saj je že sam nastanek Slovenske filantropije povezan z angažiranjem civilne družbe v pomoč beguncem.
Prostovoljstvo prinaša migrantom, ne glede na njihov pravni status, veliko koristi. Ljudem vrača dostojanstvo in jim ustvarja novo socialno mrežo, prostovoljci pa so tudi kulturni ambasadorji in zagovorniki pravic migrantov. Na konferenci bomo tematiko obravnavali iz najrazličnejših zornih kotov: s strani uporabnikov, prostovoljcev, prostovoljskih organizacij, institucij in družbe kot celote.
Konferenca bo potekala 11. in 12. maja 2017 v prostorih Poligona, Tobačna 5, v Ljubljani.
Na konferenci bomo izmenjali dobre prakse organiziranja prostovoljskega dela v Sloveniji, Poljski, Hrvaški, Češki, Madžarskem ter skupaj razmišljali o pasteh in izzivih organiziranja prostovoljske pomoči migrantom v prihodnosti.
Ozrli se bomo v obdobje 2015 – 2016, ko je tudi skozi Slovenijo potekal množičen prehod beguncev in so bili prostovoljci nepogrešljivi. Kaj smo se naučili ob tem? Kakšna naj bo vloga prostovoljcev v tovrstnih situacijah v prihodnje? Kakšno pomoč potrebujejo prosilci za mednarodno zaščito in kakšno osebe s priznanim statusom?
Seznanili se bomo z novo evropsko pobudo Solidarity Corps, ki ima močan poudarek na delu z begunci.
Z zaključno okroglo mizo bomo odprli temo etičnosti delovanja prostovoljcev in prostovoljskih organizacij na področju migracij, razmišljali o mejah med nalogami države in vlogo prostovoljcev, pa tudi o možnostih prostovoljstva migrantov samih.
PROGRAM na povezavi tukaj:
program konferenca 11_12maj
Gostje:
 Anica Mikuš Kos, predsednica Slovenske filantropije;  Darko But, direktor Uprave RS za zaščito in reševanje, Katarina Štrukelj, vodja Službe za nastanitev, oskrbo in integracijo, Ministrstvo za notranje zadeve; Mojca Špec Potočar, direktorica Urada RS za oskrbo in integracijo migrantov; Nataša Sip, Evropska komisija, Predstavništvo v Sloveniji; Lea Horvat, Center za mirovne studije (Hrvaška); Eva Kaličinská, Organizaction for Aid to Refugees (Republika Češka); Luca Laszlo, iniciativa »Let’s Help Refugees Together« (Madžarska);  Magda Pajura in Katarzyna Przybysławska, Halina Niec Legal Aid Center (Poljska); Ahmed Shibab Hamood Hamood, prostovoljec; Primož Jamšek, Slovenska filantropija; udeleženci, ki bodo povabljeni k aktivni participaciji.
Konferenco bo moderiral Jaka Kovač.
Jezik:
Konferenca bo potekala v angleškem jeziku, poskrbljeno bo za prevajanje v slovenščino.
Kotizacija:
Udeležba je brezplačna.
 
Podrobnejše informacije in vsebinska vprašanja:
Primož Jamšek, primoz.jamsek@filantropija.org, 041 654 726.

Deli prispevek:
  • Cara Mengekstrak Domain dari URL di Notepad++
  • WordPress CMS Checker
  • slot gacor