Ko te učenje obogati in razveseli

Prejšnji teden je na žalski mestni tržnici potekal Festival učenja, posebna prireditev v sklopu Tedna vseživljenjskega učenja, ki jo v regiji koordinira Ljudska univerza UPI Žalec. Kot se za medgeneracijski center, ki skrbi za vseživljenjsko učenje vseh generacij, spodobi, so bili tam tudi predstavniki Hiše Sadeži družbe Žalec skupaj z Društvom prijateljev mladine občine Žalec.20170517_104350_resized 20170517_110143_resized WP_20170517_11_17_43_Pro WP_20170517_11_40_33_Pro
Ob njihovi stojnici so se obiskovalci lahko ustavili in pridobili informacije o aktivnostih, poskusili okusno pecivo ali zgolj pokramljali. Mimoidočim so bile na voljo tudi sovice, s katerimi so zbirali denar za letovanje otrok iz socialno ogroženih družin.
Hiša pa se ni predstavljala samo na stojnici. Tisti obiskovalci, ki so želeli biti bolj aktivni, so se lahko pridružili skupini pod vodstvom Dragice Kulić in v parku preizkusili vadbo Tai-chi. Bolj ustvarjalni posamezniki so se lahko pridružili  prostovoljkama Keiko Miyazaki in Ini Gržina med risanjem, slikanjem, ustvarjanjem lovilcev sanj in origamija v prijetni senci dreves ob robu parka.
Tudi sicer je na tržnici potekal pester program. Obiskovalci Festivala učenja so lahko prisluhnili Godbi veteranov, Otroškemu pevskemu zboru vrtca Žalec, triu – ki sicer sestavlja več kot tri člane – Du Vrbje ter zborovskim skladbam otrok iz Waldorfske šole Savinja. Zanje so zaplesala dekleta iz OŠ Polzela, predstavniki društva Prej-potem pa so povabili na oder tiste najbolj pogumne, da so se preizkusili v vadbi za starejše na stolih. Mimogrede, njihova zvesta obiskovalka Hiše, Vida, ki tudi k njim hodi na številne vadbe, se temu vabilu ni mogla upreti in je z njimi povadila še na stolih.
Dan je minil živahno in pustil mnogo vtisov še po tem, ko smo vsa društva in organizacije – bilo jih je skoraj 20 – pospravili svoje stojnice in se odpravili nazaj k svojemu vsakdanjemu delu.
Foto: Maja Horvat in Sanja Štrajhar

Deli prispevek:
  • Cara Mengekstrak Domain dari URL di Notepad++
  • WordPress CMS Checker
  • slot gacor