Slovenska filantropija v Maroku

Predstavnici Slovenske filantropije, Anica Mikuš Kos in Vahida Huzejrović, sta se ravnokar vrnili iz Maroka, kjer sta v času od 15. 05. – 19. 05. 2017, skupaj s partnersko organizacijo ARID, uspešno izvedli temeljne aktivnosti v okviru projekta “Izobraževanje o človekovih pravicah in opolnomočenje otrok v Maroku”, ki ga financira Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije.
20170515_123556
Izvedli sta usposabljanji za lokalne strokovnjake ter za skupino 40 učiteljev iz regij Al Hoceima in Tangierja. Učitelji so pridobili znanje in veščine za delo z otroki in starši na področju izobraževanja o človekovih pravicah. S pričetkom novega šolskega leta (september 2017) bo v projekt vključeno 1200 otrok in najmanj 600 staršev, ki bodo skozi njim namenjene delavnice seznanjeni o svojih pravicah ter načinih zagovarjanja le-teh. Organizirane bodo tudi aktivnosti, ki bodo otrokom omogočile aplikacijo pridobljenega znanja (prostovoljno delo, otrokom lokalno prilagojene kampanje).
Prvi dan obiska v Maroku je bil namenjen srečanju s predstavniki pokrajinskega oddelka za izobraževanje v Al Hoceimi, ki so projekt izjemno dobro sprejeli in ga ocenili kot odličen prispevek reformam na področju otrokovih pravic, izobraževanja in begunske problematike v Maroku.
Predstavnici sta obiskali nekaj šol iz prejšnjega programa (2015 – 2016), kot tudi nove šole, ki bodo sodelovale v programu 2017 – 2019. Prepričali sta se, da šole, ki so bile prej vključene, še naprej uporabljajo pridobljena znanja, izkušnje in metode dela z otroki na področju človekovih pravic. Prav tako sta bili priči navdušenju šol, ki bodo sodelovale v novem programu.
Vsi deležniki v programu, lokalna partnerska organizacija ARID, strokovnjaki, učitelji in predstavniki šolstva izražajo svojo ogromno hvaležnost Slovenski filantropiji in vladi Republike Slovenije,  Ministrstvu za zunanje zadeve, za podporo, ki jo namenjajo razvoju kulture spoštovanja človekovih in otrokov pravic v šolah v Maroku.

Deli prispevek:
  • Cara Mengekstrak Domain dari URL di Notepad++
  • WordPress CMS Checker
  • slot gacor