Entente florale v Žalcu

Mesto Žalec je nekaj posebnega, tako mislijo tudi predstavniki žalske občine. Prav zaradi tega so naše mesto prijavili na tekmovanje za prestižni naslov »najlepše urejeno manjše evropsko mesto« – Entente florale. Kakšen mesec ali dva se je tako mesto na veliko urejalo, postajalo še bolj cvetoče in lepše. Tudi v Hiši Sadeži družbe Žalec smo se pridružili urejanju mesta in pobarvali klopi ter gugalnice pred Hišo, pa ocvetličili in poslikali cvetlična korita in še marsikaj.
Ta teden, pa se je zgodilo sklepno dejanje tekmovanja. Evropska komisija si je skupaj z delegacijo iz Občine Žalec ogledala mesto, ga ocenila, svoj ocenjevalni pohod pa zaključila pri Fontani piva in na žalski tržnici, kjer smo se na stojnicah predstavljala društva in organizacije iz žalske občine. Tam je bila tudi naša Hiša.
Na stojnici smo predstavili svoje aktivnosti, Slovensko filantropijo in skupaj s prostovoljci Zinko, Vojkom, Marjano in Jožetom poskrbeli, da so se ocenjevalci po dolgem ocenjevanju lahko tudi posladkali. Lahko se pohvalimo celo s tem, da se je eden izmed članov komisije za dlje časa ustavil prav pred našo stojnico in nas povabil, da smo mu Hišo Sadeži družbe Žalec bolj podrobno predstavili, kar smo seveda z veseljem tudi storili.

Foto: Maja Horvat

Deli prispevek:
  • Cara Mengekstrak Domain dari URL di Notepad++
  • WordPress CMS Checker
  • slot gacor