V letošnjem letu smo razdelili že 5984 obrokov

Po zadnjih podatkih je vsak osmi prebivalec našega planeta lačen, vsak tretji pa trpi zaradi pomanjkanja hrane, in to kljub temu, da je proizvodnja hrane – vsaj za zdaj – še zadostna. Na Slovenski filantropiji smo v okviru projekta Viški hrane v prvi polovici leta 2017, s pomočjo naših prostovoljcev, v Mariboru in v Ljubljani razdelili kar 5984 zdravih in toplih obrokov. Pomoč je prejemalo 143 posameznikov, v projektu pa je sodelovalo 31 prostovoljcev, ki so skupaj opravili 605 prostovoljskih ur. 
Poleg prostovoljcem gre posebna zahvala našim partnerjem. To so Dijaški dom Ivana Cankarja, Dijaški dom Maribor, Gostilna dela, Hostel Celica, Miklavške pekarne, OŠ 8 Talcev Logatec, pekarna Dober Pek, restavracija Radha Govinda, restavracija Slorest, Tuš Supermarket Ljubljana Vič in BTC, Waldorfska šola Ljubljana, Waldorfska šola Maribor in Svetovna kavarna SPUTNIK. 
“Viške hrane prejemam dve leti. Mnogokrat si tako dobrih sestavin, kot jih podarjeni obrok vsebuje, ne bi mogla privoščiti. Oba z možem sva izjemno hvaležna dobrim ljudem, ki hrano pripravijo in podarijo. Prav tako sva hvaležna Slovenski filantropiji in njihovim prostovoljcem, da jo razdelijo z nasmehom. To, da prejmeva topli obrok nama predstavlja žarek upanja v sicer žalostnem vsakdanu. S skupnimi močmi nama  z možem omogočate, da se zopet počutiva dobro. Hvala, hvala in še enkrat hvala.”
Marija (uporabnica)
“Zelo mi je všeč, da ima projekt razdeljevanja viškov hrane dvojni pozitivni učinek. Na eni strani ne pride to tega, da je popolnoma užitna in odlična hrana zavržena. Po drugi strani pa doprinesemo k temu, da je zapolnjen majhen košček mozaika, ki človeku izboljša socialne razmere. S projektom sem zelo zadovoljna in vesela sem, da sem prostovoljka na Slovenski filantropiji.”
Neja (prostovoljka)
Arhiv: TV Slovenija, Tednik, Hrana za dober namen, 13. 2. 2017. 

Deli prispevek:
  • Cara Mengekstrak Domain dari URL di Notepad++
  • WordPress CMS Checker
  • slot gacor