Hiša Žalec prežeta z otroškim smehom

Večino julija je naša Hiša dihala čisto drugače, kot sicer. Konec minulega tedna smo namreč v Hiši Sadeži družbe Žalec zaključili tritedenski program otroškega tabora. V tem času so bili naši prostori polni otroške razigranosti, ustvarjalnosti in seveda mladostne energije.
Otroški tabor je bil namenjen otrokom starim od 6 do 11 let in je potekal preko celega dneva. Tabori so bili odlično obiskani, saj nas je vsak dan obiskalo več kot 10 otrok, nekatere dni pa jih je bilo z nami tudi 15 in več.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Za otroke smo med tabori, skupaj s prostovoljci, pripravili različne ustvarjalne delavnice. Izdelovali smo zapestnice, ribice iz papirja, lovilce sanj, risali smo stripe, barvali pobarvanke in še marsikaj. Otroci so se razgibali med gibalnimi igrami, takrat, ko nam je to dopuščalo vreme, pa smo se v dopoldanskem času zabavali med igro na žalskih igriščih. Skupaj smo plesali, trenirali smo tai chi in se preizkusili celo v meditaciji. Poslušali smo pravljice, igrali različne družabne igre in spoznavali številne kulture – indijansko, indijsko, japonsko… Nekajkrat smo spekli pecivo, pravi hit pa je bila pica, ki je bila na jedilniku tedensko in so si jo otroci lahko pripravili sami.
 
 
 
 
 
 
 
 
Tedni so za otroke minili polno in hitro, tako da so se mnogi kar težko poslovili od naše Hiše.
Maja Horvat

Deli prispevek:
  • Cara Mengekstrak Domain dari URL di Notepad++
  • WordPress CMS Checker
  • slot gacor