Restavracija Majmun z burgerjem Savc zbira sredstva za Slovensko filantropijoEn evro od vsakega prodanega burgerja bodo v Majmunu namenili Slovenski filantropiji za delovanje Ambulante Pro bono v Savskem naselju – ambulante za osebe brez obveznega zdravstvenega zavarovanja. 
“Za nas je dragoceno tudi to, da se preko takšnih akcij širi glas o ambulanti, že to je sila pomembno.” Ob tem dodaja, da ves čas iščejo donatorje: “Ne zato, da bi z denarjem plačali zdravnike, ti so vsi prostovoljci, ampak zato da lahko ljudem finančno pomagamo. Jim plačamo položnice za kurjavo, recimo. Zdaj bomo za nekoga kupili drva, da mu bo pozimi toplo. Kako naj bo človek zdrav, kako naj se pozdravi, če ga pozimi zebe!? Če hočemo, da so ljudje zdravi, ni dovolj, da jim damo zdravila, ampak jim moramo zagotoviti zdravo bivanjsko okolje.”  (Tereza Novak)
“Nam se je zdelo pomembno to, da bi se skozi akcijo, seveda, zbralo nekaj denarja, a za ambulanto smo se odločili tudi zato, da bi se zaradi akcije še večkrat slišalo zanjo in da bi se za donacije odločili še drugi ter da bi tudi tisti, ki ostanejo brez zavarovanja, vedeli, na koga se obrniti. In seveda, tudi lokacijsko smo si blizu, mi na obrobju, ambulanta v osrčju Savskega naselja.” (Vesna Resnik, Restavracija Majmun)

Deli prispevek: