Z roko v roki: O povezovanju beguncev in skupnosti

 


 
 
 

Z roko v roki:

O povezovanju beguncev in skupnosti

sreda, 18.10. 2017,  ob 17. uri, Vetrinjski dvor Maribor (Vetrinjska ulica 30)

 
V sproščenem pogovoru in druženju z našimi gosti boste od blizu odkrili, kako vključevanje beguncev v družbo poteka v štajerski prestolnici.
Ko so jeseni leta 2015 v Slovenijo pričeli množično prihajati begunci, se je mnogo Mariborčanov pozitivno ter solidarno odzvalo in se prostovoljno angažiralo. Čeprav je večina beguncev Slovenijo zapustila, so se tisti, ki so dobili status mednarodne zaščite v Sloveniji, naselili tudi v Mariboru. Maribor je poleg Ljubljane eno redkih slovenskih mest, kjer se izvajajo programi vključevanja beguncev v družbo. V program so aktivno vključeni tudi civilna družba in mnogi prostovoljci.
O tem, kako prostovoljci pripomorejo k vključevanju beguncev v družbo, bosta spregovorila Sarah Bevc, prostovoljka Slovenske filantropije, in begunec iz Sirije.
Maja Malus Azhdari, direktorica MKC Maribor, članica neformalne skupine aktivistov za pomoč beguncem Are you Syrious? Maribor pomaga beguncem in avtorica dokumentarnih filmov, bo z nami delila svoje misli o vključevanju beguncev v družbo.
Laura Rauš s Slovenske filantropije in Ibrahim Kasabji, begunec iz Sirije, bosta predstavila orientacijski program, ki ga Slovenska filantropija izvaja v Mariboru in Ljubljani.
Tatjana Nekrep, uspešna podjetnica in angažirana prostovoljka, bo spregovorila o tem, kako lahko delodajalci direktno sodelujejo v procesu vključevanja.
Dogodek bo odprl Zoran Stančič, vodja Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji.
Pogovor bo povezovala Tjaša Arko iz Slovenske filantropije.
Za kulinarično vzdušje bodo poskrbeli mladi migranti iz Eritreje.
 
Dogodek organizira Slovenska filantropija v sodelovanju s Predstavništvom Evropske komisije v Sloveniji.
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –  – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
Vas zanima, kaj vse EU počne na področju integracij beguncev?
Pregled integracijske politike v EU
evropski portal o integraciji  
spletna jezikovna podpora Erasmus+ za begunce
TV utrinki: zgodbe priseljencev   zgodbe vključevanja beguncev in migrantov iz Slovenije in EU

Deli prispevek:
  • Cara Mengekstrak Domain dari URL di Notepad++
  • WordPress CMS Checker
  • slot gacor