HSD Žalec: Drevesi smo ovili v rožnato & Dobrodelna nedelja

DREVESI SMO OVILI V ROŽNATO
Rožnati oktober je tu in v okviru projekta “Rožnate pletenine” organizacije Europa donna, smo na povabilo Ljudske univerze UPI Žalec tudi mi iz Hiše Sadeži družbe Žalec minuli petek dopoldne pomagali pri ovijanju dreves v rožnate pletenine.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Moči smo združili obiskovalke naše delavnice Urice pletenja, pod vodstvom prostovoljke Marjete Hudovernik, predstavnici Hiše Sadeži družbe Žalec ter vsi ostali sodelujoči v projektu in velike sestavljene kose rožnatih pletenin zašili okrog dveh dreves v žalskem mestnem parku. Doživetje je bilo skoraj čarobno, saj smo vsi šivali skupaj, ob živi glasbi, za konec pa se še povezali s skupnim objemom okrog dreves. Po prijetnem dogodku nam je ostal lep spomin, sodelujočim pa še potrdilo o sodelovanju. 
V začetku novembra bomo drevesa odvili in pletenine shranili do naslednjega leta, ko bo sestavljena pletenina ovita okrog dreves še večja kot letos.

 
 
 
 
 
 
 
Foto: Maja Horvat
DOBRODELNA NEDELJA
Minula nedelja je bila za Hišo Sadeži družbe Žalec res nekaj posebnega. Predstavniki Društva ameriškega nogometa Gold diggers iz Žalca in Turističnega društva Žalec so se povezali, da bi skupaj pomagali naši Hiši z zbiranjem donacij, namenjenih predvsem izvedbi naših otroških taborov. V sklopu dobrodelnega projekta sta tako potekali tekmi ameriškega nogometa med društvoma Storks iz Murske Sobote in Werewolves iz Slovenske Bistrice ter med domačini, Gold diggers in društvom iz Ljubljane, Silverhawks.
Dogodek je povezovala naša zaposlena, Maja Horvat, med tekmama pa so ob strani igrišča potekale tudi brezplačne otroške delavnice v organizaciji Hiše Žalec, pri katerih nam je pomagala naša prostovoljka, Ina Gržina. Na vhodu na tribune so se obiskovalci tekem lahko v zameno za kakšen dobrodelen prispevek še posladkali s čokoladnimi in kokosovimi muffini ter valdorfskim pecivom, ki smo jih pripravili v Hiši.
Ob tej priložnosti se zahvaljujemo društvu Gold diggers in Turističnemu društvu Žalec ter vsem ostalim donatorjem, ki so nam namenili veliko koristnih stvari za našo Hišo in otroške delavnice.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Foto: Barbara Lužar

Deli prispevek:
  • Cara Mengekstrak Domain dari URL di Notepad++
  • WordPress CMS Checker
  • slot gacor