Novice iz Hiše Sadeži družbe Metlika

V torek, 7. novembra, smo gostili našo zeliščarko Alenko Kukman, ki nas je naučila, kako si sami naredimo balzam za ustnice iz smilja. Balzam je odličen za vlaženje ustnic pozimi kot tudi za suho kožo, tudi nosa po tednu nahodnosti, če pa smilj zamenjamo za evkalipt, pa bomo vsekakor tudi lažje dihali.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
V četrtek, 9. oktobra, nas je Silvia Niedergerke razvajala z refleksoterapijo in nam preko podplatov aktivirala organe. Z pritiski na določene točke rok, podplatov ali telesa, si lahko velikokrat pomagamo sami, zato bomo delavnico ponovili zaradi velikega zanimanja in odziva, vendar zaradi odsotnosti prostovoljke, nič prej kot marca.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
V petek, 10. novembra smo se zopet prizemljili z Djembe bobni. Naš prostovolec Andrej Zobarič, je tokrat prinesel tudi lesene palice, katere smo uporabili namesto dlani. Drugačen občutek, drugačen zvok.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
15. novembar smo z zeliščarko Minko Kočevar, pripravili slastno zeliščno-sadno pito z oreščki in sivko. Pa smo zopet dobro in zdravo jedli. Tako preproste hrane, pa nam dajo toliko energije in aromaterapije z zelišči. Recept si lahko ogledate tukaj ter ga preizkusite.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16. novembra pa nas je Boštjan zopet razveselil s slastnimi konopljini piškoti. Seveda smo že rahlo praznično odišavljeni, zato je vse še toliko bolj slastno. Piškoti, ki brbončice obnorijo. Poskusite doma tudi vi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mina Pečavar

Deli prispevek:
  • Cara Mengekstrak Domain dari URL di Notepad++
  • WordPress CMS Checker
  • slot gacor