11. Slovenski kongres prostovoljstva

 Spoštovani!

Slovenska filantropija vabi na 11. Slovenski kongres prostovoljstva, ki bo 5. decembra 2017, na mednarodni dan prostovoljstva, od 9.00 do 16.00 v Narodni galeriji v Ljubljani.

Častno pokroviteljstvo kongresa je sprejel predsednik Vlade Republike Slovenije, dr. Miro Cerar.

PROGRAM

Po uvodnem pregledu stanja organiziranega in neorganiziranega prostovoljstva v Sloveniji bomo pozornost namenili mentorski podpori prostovoljcem kot osrednji temi kongresa. V Sloveniji namreč kljub zelo razširjenemu, celo množičnemu prostovoljskemu angažiranju in pomembnemu prispevku prostovoljcev k družbeni blaginji, društva  še vedno ne morejo zagotoviti kakovostnega mentorstva prostovoljcem povsod, kjer je to potrebno.

Za doseganje kakovosti prostovoljskega dela je pomembno zagotavljanje ustreznih pogojev, med katere sodi tudi strokovna podpora prostovoljcem. Za vzgojo otrok za solidarnost, za motiviranje mladih za prostovoljske aktivnosti, za socialno aktivacijo dolgotrajno brezposelnih, za povezovanje skupnosti, za nudenje prostovoljske pomoči najrazličnejšim ranljivim skupinam in za to, da dobi prostovoljsko priložnost vsak, ki to želi, so potrebni dobro usposobljeni mentorji, ki svoje delo opravljajo profesionalno. Priložnosti za razvoj na tem področju je veliko, kar se je jasno izpostavilo tudi v procesu oblikovanja strategije razvoja prostovoljstva.

Vabimo vas, da se prijavite na povezavi http://localhost/filantropija/prijave/prijava-na-11-slovenski-kongres-prostovoljstva/ najkasneje do 28. novembra 2017. Kotizacija (v višini 20,00 € za udeležence iz organizacij članic Slovenske mreže prostovoljskih organizacij in 40,00 € za vse ostale) je namenjena kritju stroškov prostora in pogostitve.

Pokličete nas lahko na 01 430 12 88 ali nam pišete na slovenska@filantropija.org.

Želimo si, da bi se o zagotavljanju mentorske podpore prostovoljcem na kongresu pogovarjali z vsemi, ki lahko na tem področju prispevate svoje dragoceno znanje in izkušnje in zato upamo, da boste letošnji mednarodni dan prostovoljstva praznovali na kongresu skupaj z nami.

Veselimo se srečanja z vami!

Tereza Novak                                                                                                  Anica Mikuš Kos

izvršna direktorica Slovenske filantropije                                                predsednica Slovenske filantropije

Deli prispevek:
  • Cara Mengekstrak Domain dari URL di Notepad++
  • WordPress CMS Checker
  • slot gacor