Razdelili smo 8794 obrokov

Na Slovenski filantropiji si že od januarja 2014 prizadevamo, da hrano, ki trgovcem in gostincem ostane konec delovnika, razdelimo osebam v stiski. To počnemo v okviru projekta Viški hrane – obrok ljudem, ne smetem. Projekt izvajamo v Ljubljani, Mariboru, Bledu in občasno v Logatcu.
Naši prostovoljci viške hrane prevzemajo v kuhinjah šol oz. restavracij in jo na našem sedežu razdelijo uporabnikom. Hrana se deli 7-krat tedensko, 1x tedensko jo razvažamo na dom, in sicer družinam, ki jim prevzemanje na našem sedežu predstavlja preveliko oviro.

Hrano smo v letu 2017 prevzemali na desetih lokacijah. Viške hrane so nam donirali: Dijaški dom Ivana Cankarja, Dijaški dom Maribor, Waldorfska šola v Ljubljani in Mariboru, Hostel Celica, restavracija Radha Govinda, Miklavške pekarne, OŠ 8 talcev Logatec, pekarna Dober Pek, restavracija Slorest, Tuš Supermarket Ljubljana Vič in BTC, svetovna kavarna Sputnik, London street food in Gostilna dela.
V letu 2017 je v projektu v Ljubljani sodelovalo 37 prostovoljcev topel obrok je bil redno (3x tedensko) zagotovljen 97 prejemnikom, s pomočjo naših prostovoljcev smo razdelili 8794 obrokov.
Tudi letos nadaljujemo s projektom. Če bi tudi vi želeli pomagati kot prostovoljci ali postati donatorji hrane se obrnite na Tino Velišček (prostovoljci@filantropija.org, 031 611 037). 

Deli prispevek:
  • Cara Mengekstrak Domain dari URL di Notepad++
  • WordPress CMS Checker
  • slot gacor