Z Dnevom za spremembe in Dnevom Sava Re nikoli sami

 Dan za spremembe povezal skupnost tudi s pomočjo korporativnega prostovoljstva zaposlenih iz podjetij Sava Re, Zavarovalnica Sava, Sava pokojninska in TBS Team 24
Generalna pokrovitelja letošnjega Dneva za spremembe sta bili družbi Sava Re in Zavarovalnica Sava, ki sta pripomogli, da je v okviru 142 akcij v 79 krajih več kot 550 organizacij in 15.900 prostovoljcev in prostovoljk uspešno obogatilo svoje skupnosti z medgeneracijskim in medkulturnim sodelovanjem, čistilnimi akcijami in akcijami urejanja prostora, zbiralnimi in medsosedskimi akcijami, prireditvami ter ozaveščevalnimi dogodki.
Sava Re namreč že osmo leto zapored organizirano obeležuje Dan Save Re, v okviru katerega spodbujajo družbeno angažiranost in prostovoljstvo. Na Dan Save Re je iz Zavarovalnice Sava skupaj s hrvaško podružnico, Save pokojninske in TBS Team 24 sodelovalo skoraj 1000 prostovoljcev, in sicer na 43 lokacijah v Sloveniji in 19 na Hrvaškem.
V sodelovanju z nami so se zaposleni kot prostovoljci pridružili kar na devetih lokacijah. Na Slovenski filantropiji v Ljubljani so zaposleni Save Re in Zavarovalnice Sava pripravljali skupnostne vrtove za sajenje, urejali okolico, izdelali omaro za izmenjavo knjig in pripravili steno za grafitiranje. Pridružili so se tudi aktivnostim Zavoda Bob in njihovem projektu Livada Lab. Odstranjevali so invazivne rastline, kar je pripomoglo mladim, da imajo zeleno površino za kreativno preživljanje prostega časa. V Mariboru so se zaposleni najprej pomerili v igranju nogometa z begunci in migranti, ob koncu pa so pripravili medkulturno druženje ob pikniku. V medgeneracijski Hiši Sadeži družba Vipava so se zaposleni pridružili obnovi in beljenju skupnih prostorov Stare Šole v Vipavi. Pomagali so tudi pri urejanju  Ferrarijevega vrta v Štanjelu, ki je med drugim razglašen tudi za kulturni spomenik državnega pomena. Ta je bil po načrtih Maksa Fabianija zgrajen med obema vojnama kot del vile Ferrari. S skupnimi močmi so uredili poti, obrezali grmičevje, pograbili listje, veje, …  Odpravili so se tudi v Hišo Sadeži družbe Metlika, da bi prostore za obiskovalce naredili še prijetnejše. Skupaj z Društvom za razvoj in promocijo športa in turizma v Izoli so pripravili stojnice in prizorišče za največji športni dogodek, ki je potekal v okviru Dneva za spremembe, že tradicionalni Istrski maraton. Na Ptuju so zaposleni prepleskali vhodne prostore Mestnega kina Ptuj. Lepše prostore pa so dobili tudi uporabniki Večgeneracijskega centra v Ljutomeru.
Za njihovo delo, ki je prispevalo k reševanju številnih skupnostnih problemov, se jim iskreno zahvaljujemo.
Slovenska filantropija

Zavod Bob

Maribor
 
Hiša Sadeži družbe Vipava

Štanjel
   
Hiša Sadeži družbe Metlika

Ptuj

Večgeneracijski center Ljutomer
  
    

Deli prispevek:
  • Cara Mengekstrak Domain dari URL di Notepad++
  • WordPress CMS Checker
  • slot gacor