Aktualne potrebe po prostovoljcih

Na Slovenski filantropiji za pomoč pri izvajanju naših programov iščemo prostovoljce za spodnja prostovoljska dela. Veseli bomo vašega odziva.      
Pomoč pri učenju 12-letnemu fantu 

Te veseli delo z mladimi? Imaš nekaj prostega časa, ki bi ga rad namenil za pomoč mlademu fantu? Iščemo prostovoljca, ki bi želel ponuditi pomoč pri učenju 12-letnemu fantu z Aspergerjevim sindromom. Fant ne potrebuje inštrukcij, ampak samo družbo osebe, ki je pozitivna, družabna in ga s svojo prisotnostjo zna pomiriti ter spodbuditi za učenje. Fant se udejstvuje na različnih področjih, kjer zelo dobro sodeluje z drugimi.  Starši so skrbi, a že zelo izčrpani. Družina si želi prostovoljca, ki bi lahko ponudil pomoč na njihovem domu. Druženja bi potekala približno 90 min, dvakrat na teden. Od prostovoljca pričakujemo veselje do dela z mladimi in odgovornost.
Kontakt: Mateja Slapnik, 040 684 683
Druženje in pogovor s starejšo gospo

Mlajša upokojena gospa zelo lepo skrbi za svojo mami, ki zaradi visoke starosti potrebuje vsakdanjo pomoč. Ker je vsa skrb v družini na njej pa zelo težko najde čas zase, ki ga ravno tako potrebuje. Želita si prostovoljko, ki bi lahko prišla k njima na dom, poklepetala z mami in ji delala družbo. V tem času bi hčeri omogočili nekaj časa zase, z namenom da se lahko udeleži aktivnosti v dnevnem centru starejših. Pomoč prostovoljke bi potrebovali v torek med 7:45 in 10:30. Od prostovoljca se pričakuje veselje do dela s starejšimi ljudmi, zanesljivost in odgovornost.
Kontakt: Mateja Slapnik, 040 684 683
Pomoč osebi z multiplo sklerozo

Iščemo prostovoljko ali prostovoljca, ki bi bil/a pripravljen/a pomagati osebi z multiplo sklerozo. Gospa je pred kratkim imela poškodbo rok, ker pa za premikanje potrebuje invalidski voziček, ga le s težavo poganja. Želi si prostovoljca/ke, ki bi jo odpeljal/a na sprehod v okolici doma in z njo malo poklepetal/a. Zaželena sta empatičnost in veselje do dela z ranljivimi posamezniki.
Kontakt: Mateja Slapnik, 040 684 683
Učenje slovenskega jezika za begunce/prosilce za azil

“Dober dan, kako si?” 🙂
Potrebujemo pomoč pri učenju slovenskega jezika za begunce oziroma prosilce za azil. Pomoč poteka individualno oz. v manjših skupinah. “Učenci” prihajajo iz različnih držav, so različne starosti in imajo različen nivo znanja slovenščine in angleščine. Gre za laično poučevanje, zato so znanje in izkušnje zaželene, ne pa nujne. Pri delu nudimo strokovno pomoč in podporo.
Kontakt: Tina Velišček, 031 611 037
Druženje in sprehodi s starejšo gospo

Starejši zakonski par preživlja svojo starost na veliki kmetiji v okolici Ljubljane. V popoldanskem času jima družbo delajo otroci in vnuki, v dopoldanskem času pa ostajata sama. Družbo bi potrebovala predvsem gospa, ki si želi vrstnico, vitalno upokojenko, ki bi znala gospo spodbuditi, da se skupaj sprehodita v okolici doma, v naravi ali skupaj poklepetata. Druženje bi potekalo predvidoma enkrat tedensko v dopoldanskem času. Izkušnje niso potrebne, pomembno je le, da ima prostovoljka dobro razvito empatijo in da zna dobro komunicirati z ljudmi.
Kontakt: Mateja Slapnik, 040 684 683
Učenje angleščine za begunce/Teaching refugees English 

Potrebujemo prostovoljce za učenje osnovne in nadaljevalne angleščine za begunce. Nivo znanja vsaj B2, izkušnje niso potrebne.
We are looking for volunteers for teaching English to asylum seekers and refugees. Please contact us for more information.
Kontakt: Tina Velišček, 031 611 037
Druženje s starejšim gospodom

Te zanima delo s starejšimi? Se rad/a pogovarjaš in odpiraš debate iz različnih področjih, še posebej tiste s področja kulture, gledališča, igre? Iščemo prostovoljca/ko, ki bi bil pripravljen/a priskočiti na pomoč družini, ki se je pred kratkim znašla v stiski zaradi hude bolezni očeta. Gospod je mlajši upokojenec, ki uživa v pogovorih, zanj pa družina zelo lepo skrbi in mu nameni vso pomoč, ki jo potrebuje. Družina bi potrebovala pomoč prostovoljca/ke le takrat, ko odidejo od doma zaradi nujnih obveznosti, saj zaradi bolezni ni zaželeno, da gospod ostane sam. S pomočjo bi tako omogočili družini, da lahko gre po opravkih mirno, z vedenjem, da je v času njihove odsotnosti za gospoda poskrbljeno. Pomoč bi potekala na domu družine, predvidoma enkrat na teden oz. po potrebi. Zaželeno je, da ima prostovoljec/ka čas v dopoldanskem času, ni pa to pogoj. Od prostovoljca se pričakuje veselje do dela s starejšimi ljudmi, zanesljivost, odgovornost in komunikativnost.
Kontakt: Mateja Slapnik, 040 684 683
Druženje z odraslo osebo z Downovim sindromom

»Moje ime je Nina, stara sem 35 let, rada se pogovarjam, družim z ljudmi, ukvarjam s športom, igram različne igre in predvsem rada ustvarjam.«
A Nina se je rodila z Downovim sindromom, zaradi česar potrebuje vedno prisotnost ene osebe. Njena mami zelo lepo skrbi zanjo, potrebovala pa bi malo pomoči. Zaradi obveznosti v popoldanskem času bi potrebovala pomoč prostovoljke, ki bi delala družbo Nini. Druženje bi potekalo na domu družine, predvidoma enkrat na teden ali enkrat na 14 dni ob sredah ali četrtkih, s pričetkom med 14. in 15. uro in z zaključkom predvidoma do 17. ure. Iščemo zanesljivo in odgovorno prostovoljko, ki ima spoštljiv ter empatičen odnos do osebe z Downovim sindromom.
Kontakt: Mateja Slapnik, 040 684 683

Deli prispevek:
  • Cara Mengekstrak Domain dari URL di Notepad++
  • WordPress CMS Checker
  • slot gacor