Počitniška tabora za otroke v HSD Črnomelj

Zadnji teden junija in drugi teden julija sta v Hiši Sadeži družbe Črnomelj potekala počitniška tabora za otroke med 6. in 12. letom starosti.
Otroci so svojo kreativnost izražali v okviru različnih delavnic, še bolj kot lani pa so strokovni delavci iniciativo v veliki meri prepustili otrokom samim. Tako so se spontano razdelili v skupine oz. se pridružili aktivnostim, ki jih zanimajo in ustvarjali v ustvarjalnih delavnicah, igrali družabne in interakcijske igre, …
   
Starejši otroci so samodejno prevzeli pobudo za skrb za mlajše otroke in ob pomoči prostovoljcev in zaposlenih izvajali delavnice.  S ponosnom so skrbeli za urejenost in pripravo prostorov, razdeljevali so krožnike in pribor za kosilo, skupaj so, s pomočjo prostovoljcev, kuhali tudi bogata kosila, po kosilu pomili svoje umazane krožnike in se zapodili v nove aktivnosti.
     
V junijskem taboru so obiskali prostovoljko Sanelo Zukanovič, ki se kot samostojna podjetnica ukvarja s športom. V njeni telovadnici so otroci spoznali športne prvine, disciplino športnikov in še veliko drugega. V julijskem taboru pa so obiskali tudi Knjižnico Črnomelj, prisluhnili zgodbi in ustvarjali v tematski delavnici. Vsekakor pa so pod vročim soncem tudi brcali žogo, skakali aviončka in risali s kredami.
   
   

Deli prispevek:
  • Cara Mengekstrak Domain dari URL di Notepad++
  • WordPress CMS Checker
  • slot gacor