Sestavljanka raznolikosti – mladinska izmenjava

Sestavljanka raznolikosti
… je svet priložnosti. Je svet, v katerem sva jaz in ti lahko to kar sva in s tem bogativa tudi družbo v kateri živiva.

Na mednarodni mladinski izmenjavi Sestavljanka raznolikosti, ki jo organizira Slovenska filantropija, bo od 31. julija do 11. avgusta 2018 33 mladih in 10 mladinskih voditeljev, iz Slovenije, Hrvaške, Nemčije in Velike Britanije, v medkulturnem okolju kakovostno preživljalo poletje. Namen izmenjave je spodbuditi neformalno učenje, medkulturno sodelovanje, medvrstniško učenje in usvajanje socialnih veščin.
Živeli bomo v hiši, ki se nahaja v vasi Zapotok pri Kureščku, obdani s čudovito naravo. Mladi bodo v sklopu izmenjave krepili kreativno razmišljanje, ki jim bo pomagalo pri soočanju z mladostniškimi izzivi. Tematike povezane z identiteto in odkrivanjem lastnih talentov bodo raziskovali preko različnih pristopov, od pogovornih skupin, plesa, fotografije, socialnih iger, umetniškega izražanja in številnih drugih, ki jim bodo po zanimanju najbližje.
V času skupnega bivanja bodo mladi prevzeli odgovornost za vsakodnevna opravila, soočeni bodo z izzivi  življenja v medkulturnem okolju ter s tem povezane vrstniške pridobitve – učenje in deljenje znanj med vrstniki iz drugih držav – ter tako tudi sami usvajali nove veščine oz. znanja. Spoznavali bodo nove kulture ter ugotavljali ali nas razlike bogatijo ali delijo, saj bo  skupina kulturno zelo pisana. Ob večerih bodo mladi predstavljali kulture, iz katerih prihajajo, preko tradicionalnih plesov, iger, glasbe in hrane. Po izmenjavi bodo tako lahko bogatejši za nova prijateljstva, ne glede na različne osebne okoliščine vsakega izmed njih.
Med izmenjavo bodo mladi spoznavali Slovenijo, njene prebivalce in naravne in kulturne lepote.  Povzpeli se bomo na Kurešček, se spustili do Iškega Vintgarja, obiskali pa bomo tudi Bled in Bohinj.
Vrhunec letošnje izmenjave bo javna medkulturna prireditev, ki bo v četrtek, 9. 8. 2018 ob 17. uri na dvorišču Slovenske filantropije, kjer bodo udeleženci predstavili svoja nova znanja in organizirali zabavno medkulturno druženje za obiskovalce.
Smiselnost projekta so prepoznali v okviru Zavoda Movit, Nacionalne agencije programa Erasmus+, Evropska komisija pa je projekt podprla s sredstvi, ki omogočajo, kakovostno izvedbo programa in brezplačno udeležbo za mlade.

Deli prispevek:
  • Cara Mengekstrak Domain dari URL di Notepad++
  • WordPress CMS Checker
  • slot gacor