OTROŠKI POČITNIŠKI TABORI v Hiši Sadeži družbe Žalec

V Hiši Sadeži družbe Žalec smo od 16. julija do 3. avgusta organizirali že četrti poletni otroški počitniški tabor, ki je potekal v znamenju delavnic ročnih spretnosti, peke peciva, zdrave prehrane, družabnih iger, potopisnih predavanj, gozdne terapije in različnih gibalnih in športnih iger.
                                           
Vsako jutro smo imeli igre na prostem na šolskem igrišču pri I.OŠ Žalec, v parku pri Fontani ali pri ribniku Vrbje. Po kosilu pa ustvarjalne delavnice, znakovni jezik, družabne igre in potopisno predavanje. Slikali in ustvarjali smo iz papirja (sovice, čebelice, rože, škatlice) ter risali na kamne pod mentorstvom Erne Kumperger iz ateljeja Odsev svetlobe. Vsak ponedeljek nas je Duška Berločnik učila govorice gluhih, ob torkih je sledila gozdna terapija z gozdarko Tannjo Yrska iz zavoda Prana, ki nas je popeljala v čarobni svet zdravilnih zelišč. Spoznali smo čudežno moč nedotike, koprive, hrasta, poskusili žametno cikorijo in ko smo jezero obhodili, nas je na koncu druženja čakala osvežitev v Savinji. 

Zadnji dan nas je obiskal popotnik Joži Jerman ter nas popeljal na svoje 3-mesečno potovanje po Novi Zelandiji. Z nami pa sta bila nekaj dni tudi EVS prostovoljca iz Albanije in Srbije, Toni in Đorđe, ki sta otrokom predstavila Albanijo in Srbijo ter njihove običaje in hrano. Toni nam je za kosilo pripravil celo bučni burek.
  
Znakovni jezik in zdrava prehrana
Počitniški tabor je bil poln presenečenj, saj so nas obiskale strokovne sodelavke iz Centra za krepitev Zdravja Žalec. V dopoldanskih urah smo se razgibali in tekmovali v zabavnih športnih igrah na prostem, v Hiši pa so nas že čakale sodelavke iz zobne ambulante, s katerimi smo se pogovarjali o čistih zobkih in nutricistke, ki so nas naučile o zdravi prehrani. Skupaj smo spekli tudi zdrave korenčkove piškotke.
Obiskala nas je tudi Duška, ki nas je naučila abecedo znakovnega jezika. Vsak je imel izziv pokazati svoje ime s kretnjami. Otroci so imeli pestre, zabavne in poučne vsebine in obljubili, da se naslednje počitnice ponovno vrnejo k nam. 

Seveda pa odličnega počitniškega tabora ni brez srčnih prostovoljcev, ki so skrbeli, da so se otroci vsak dan zabavali, kaj novega spoznali, dobro jedli, predvsem pa se učili kako se igrati in sodelovati skupaj. Srčna hvala vsem našim prostovoljcem Mileni, Tatjani, Ksenji, Maji, Ini, Sabrini, Mateji, Marku, Zinki, Toniju, Đorđu in najmlajšemu, 13-letnemu prostovoljcu Maju  za pomoč pri izvedbi počitniškega tabora. Brez vas program zagotovo ne bi bil tako pester, poučen in zabaven.
Barbara Lužar, strokovna vodja Hiše Sadeži družbe Žalec

Deli prispevek:
  • Cara Mengekstrak Domain dari URL di Notepad++
  • WordPress CMS Checker
  • slot gacor