ZERO WASTE v Hiši sadeži družbe Žalec

V Hiši sadeži družbe Žalec smo vse bolj okoljsko ozaveščeni, še posebej, ker imamo odlično mlado predavateljico Barbaro Nemec, ki pri nas izvaja ZERO WASTE delavnice – prvo takšno smo organizirali sredi oktobra. Udeležilo se je lepo število obiskovalcev, ki so po kratki predstavitvi problematike odpadkov nadaljevali z delom v manjših skupinah in analizirali lastne vzorce ravnanja z odpadki.
Samo v občini Žalec se letno ustvari preko 7000 ton komunalnih odpadkov, ki romajo v različne zbirne centre. Največji problem med odpadki je še vedno plastika za enkratno uporabo, ki predstavlja kar 70 % odpadne plastike v morjih in oceanih. Občina Žalec se je s sprejemom koncepta zero waste zavezala, da bo do leta 2027 zmanjšala količino odloženih odpadkov na 70 kg na prebivalca.

Barbaro smo povabili tudi na jesenski počitniški tabor, kjer smo z otroki odkrivali kako se lahko iz navadne majice brez šivanja ustvari pravo nakupovalno vrečko.

Preprosto: potrebujete le staro bombažno majico in škarje ter malo spretnosti in vrečka za večkratno uporabo je pripravljena!


Otroci so na zero waste delavnici spoznavali, kako lahko s svojim vedenjem sami pripomorejo k varovanju narave in okolja.

Seveda pa so na počitniškem taboru počeli še veliko drugih zabavnih, zdravih in poučnih stvari: pekli mafine, izdelovali okraske iz papirja in buče za noč čarovnic, delali kroglice iz filca, kuhali bučno juho in sladico, na obisk povabili strička stresa in tetko sprostitev, se igrali družabne in športne igre in dnevi so prehitro minili.

Deli prispevek:
  • Cara Mengekstrak Domain dari URL di Notepad++
  • WordPress CMS Checker
  • slot gacor