Podpišite peticijo za odprtje humanitarnih koridorjev v Jemnu!

Res je nedopustno in neodgovorno, da ustavitev jemenske vojne še zdaj, po več kot treh letih, ni tema evropske diplomacije in parlamenta. V Jemnu je lačnih 21 milijonov ljudi, več kot 5 milijonov je že kritično podhranjenih. Slovenija je že sedaj ena od (le!) 32 držav, ki sploh zagotavljajo kakršno koli humanitarno pomoč Jemnu. Med evropskimi državami si za mir v tej razrušeni in od boga pozabljeni državi zaenkrat prizadevata predvsem Švedska in Švica.
Poziv Slovenski vladi in diplomaciji za odprtje humanitarnih koridorjev in prekinitev vojne v Jemnu, ki so ga kot prvi podpisali Društvo slovenskih pisateljev / Slovene Writers’ AssociationMira, ženski odbor SC Pen ter Slovenski center PEN z množično podporo nevladnih organizacij in široke javnosti, je prinesel določen odziv. Na sestanku z nevladnimi organizacijami nam je minister za zunanje zadeve Miro Cerar zagotovil, da bo Slovenija začela diplomatsko akcijo v zvezi z Jemnom na nivoju EU.
Našo akcijo razširjamo v evropski in širši prostor. S pozivom zdaj naslavljamo evropske ter svetovne vlade in diplomacije.
Naš namen je doseči čim širšo (evropsko diplomatsko) podporo humanitarnim in političnim prizadevanjem OZN na mirovni konferenci.

Poziv evropskim vladam in diplomaciji smo objavili na portalu Avaaz, zato potrebujemo vašo pomoč in vas lepo prosimo, če kliknete na povezavo, podpišete peticijo ter jo razširite še naprej.
Karkšenkoli premik bomo namreč lahko dosegli le z množičnostjo!
Deli prispevek:
  • Cara Mengekstrak Domain dari URL di Notepad++
  • WordPress CMS Checker
  • slot gacor