O reševanju humanitarne krize v Jemnu na MZZ

Fotografija: Ministrstvo za zunanje zadeve
Izvršna direktorica Slovenska filantropija Tereza Novak se je včeraj z ostalimi podpisniki javnega poziva slovenski vladi in diplomaciji za odprtje humanitarnih koridorjev v Jemnu Društvo slovenskih pisateljev / Slovene Writers’ AssociationMira, ženski odbor SC PenSLOGA, platforma NVO za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč udeležila pogovora z ministrom za zunanje zadeve, dr. Mirom Cerarjem.
 
Minister Cerar je sogovornikom zagotovil, da Slovenija v okviru mednarodnih forumov že dlje časa aktivno spremlja razmere v Jemnu, s čemer bo nadaljevala tudi v bodoče. Na vseh relevantnih forumih bo pozivala k odprtju humanitarnih koridorjev ter ob tem poudarila, da politično dejavnost podkrepljuje s humanitarnimi dejavnostmi. V okviru tega se bo udeležila tudi tretje donatorske konference za Jemen, ki bo 26. februarja 2019 v Ženevi. Na konferenci bo podala zavezo za donacijo v višini 100.000 EUR v treh letih, kar pomeni, da bo Slovenija za pomoč Jemnu od leta 2016 namenila skupno 380.000 evrov. Ti prispevki so namenjeni večstranski humanitarni pomoči preko mednarodnih organizacij.
 
Več si preberite na spletni strani Ministrstva za zunanje zadeve, preberite si tudi intervju s pobudnico poziva, Drago Potočnjak.
Deli prispevek:
  • Cara Mengekstrak Domain dari URL di Notepad++
  • WordPress CMS Checker
  • slot gacor