Odpravljamo diskriminacijo #PSSS!

Ob mednarodnem dnevu boja proti rasni diskriminaciji (21. marec) opozarjamo na pojav diskriminacije v naši družbi, ki določene družbene skupine izključuje s seznama dobitnikov vseh pravic. Velikokrat se skriva v nezavedanju in zakoreninjenih predsodkih. Še huje je, če se je zavedamo in ne storimo nič – zato bi radi razširili glas o dobrih praksah pri njenem izkoreninjenju. 

Po definiciji Zakona o varstvu pred diskriminacijo je diskriminacija vsako neupravičeno neenako obravnavanje, razlikovanje, izključevanje ali omejevanje zaradi osebnih okoliščin (te so lahko spol, narodnost, rasa ali etnično poreklo, jezik, vera ali prepričanje, invalidnost, starost, spolna usmerjenost, spolna identiteta in spolni izraz, družbeni položaj, premoženjsko stanje, izobrazba ali druge). Proti takšni neenaki obravnavi se borimo tudi nevladne organizacije, vsaka na svoj način.

V  marčevskem PSSS! novičniku o tem pišemo pri Slovenski filantropiji, Zavodu Voluntariat, Zavodu Nefiks, Zvezi Prijateljev Mladine Moste-Polje in Društvu za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto.

Pri Slovenski filantropiji bo rdeča nit našega delovanja v 2019 prav tematika odpravimo diskriminacijo, kar je tudi naslov letošnjega, jubilejno desetega Dneva za spremembe. Tako bo v soboto, 6. aprila, v 72 krajih po celotni Sloveniji 140 akcij, s katerimi bo 450 organizacij in 5.500 prostovoljcev dodalo svoj prispevek k odpravljanju diskriminacije. To je obenem napoved celoletnega projekta ZaVSE/For All, ki ga Slovenska filantropija izvaja v partnerstvu z nosilko projekta Združenje izvajalcev zaposlitvene rehabilitacije in Zavodom VOZIM. V okviru projekta bomo aprila začeli z izvedbo 10 delavnic in 5 dogodkov, namenjenih predvsem seznanjenosti nevladnih organizacij o tem, kdaj govorimo o diskriminaciji in kako lahko proti temu pojavu ukrepamo.

Projekt Povezovalni, Sodelujoči, Strokovni, Slišani! ali enostavno PSSS! je povezal pet različnih organizacij v partnerstvo z namenom boljšega povezovanja ter sodelovanja med nami, povišanja slišanosti o našem delu, izpostavljanja raznolikosti vsebin, ki jih pokrivamo in strokovnosti vsakega posameznega partnerja.

Deli prispevek:
  • Cara Mengekstrak Domain dari URL di Notepad++
  • WordPress CMS Checker
  • slot gacor