Zgodba našega prostovoljca Adriena


Pred kratkim se nam je v Mariboru preko Zavoda za novodobno izobraževanje pridružil prostovoljec iz Francije, Adrien. O svoji izkušnji je zapisal ta sestavek, ki ga v izvorni različici najdete tukaj:

 “Moje ime je Adrien, prihajam iz Francije in sem v Slovenijo prišel na prakso. Ko sem prispel v Maribor, sem takoj opazil spokojnost mesta in sproščenost ljudi. Kmalu sem spoznal, da je to mirno mesto z veličastnimi spomeniki (Spomenik NOB v spomin 2. Svetovni vojni, Kužno znamenje, kip Antona Martina Slomška, itd.) ter krasne verske stavbe in cerkve (Frančiškanska cerkev, Stolnica sv. Janeza Krstnika, Sinagoga, itd.). Na Lentu, najstarejšem delu mesta, se nahaja Hiša stare trte, na kateri raste najstarejša vinska trta na svetu. Mariborčani so prijetni in spoštljivi, všeč mi je tudi ritem življenja v tem mestu, zato tu res uživam. Prakso opravljam na Slovenski filantropiji in kot prostovoljec pomagam vojnim beguncem, iskalcem azila, še posebej mladoletnim – res so prijazni in veseli. Mentorji na Slovenski filantropiji so me v njihov delovni proces vključili že od samega začetka, tako da so mi dali priložnost, da največ odnesem od svoje mobilnosti. Veliko so me naučili, v užitek mi je delati z njimi in do sedaj sem s svojo izkušnjo zelo zadovoljen!
V prostem času sem si ogledoval mesto in se priključil vsakoletnemu pustnemu karnevalu, ki v Sloveniji zaznamuje konec zime in dobro predstavi slovensko ljudsko kulturo. Ob mojih potovanjih izven Maribora sem ugotovil, da je slovenska pokrajina podobna francoski Rona-Alpe, iz katere prihajam. Vesel sem priložnosti, da lahko živim tukaj v Mariboru, v Sloveniji. Spoznal sem toliko čudovitih ljudi  in se zaljubil v mesto. Počutim se zelo privilegiranega, da lahko delam tukaj, srečen sem. Po končani praksi bi se rad še vrnil v Maribor, da lahko še malo uživam in se družim z ljudmi, ki sem jih spoznal.”
Deli prispevek:
  • Cara Mengekstrak Domain dari URL di Notepad++
  • WordPress CMS Checker
  • slot gacor