Spoznavali so se v Mariboru

Mladi begunci iz Eritreje so se na lastno pobudo in z malo naše pomoči na lepo in sončno soboto, 23. 3., odpravili v Maribor, kjer so se spoznavali s tamkajšnjimi mladimi.

Eden izmed udeležencev je dan opisal takole: »Ko smo prišli tja, so nas gostitelji razdelili v dve skupini in nas popeljali po Mariboru. Ogledali smo si zgodovinske znamenitosti, med drugim tudi najstarejšo trto na svetu. Kosilo, ki smo ga pripravili sami v petek, smo z gostitelji pojedli v Salezijanskem mladinskem centru. Popoldne smo pripravili tudi predstavitev Eritreje, kar je bilo super, radi predstavljamo domovino drugim. Na obisku v Mariboru smo se imeli dobro, komaj čakamo naslednjega in upamo, da bo nekje blizu vode, da bomo lahko šli plavat.«

Vse to je del projekta Spoznajmo se, ki ga podpira Evropska solidarnostna enota in ga na Slovenski filantropiji skupaj z uporabniki izvajamo kot aktivnost opolnomočenja mladih beguncev iz Eritreje. Namen je spoznavanje Slovenije, srečevanje in druženje z različnimi mladimi ter predstavljanje svoje domovine. Projekt je bil poleg tega na Evropski komisiji izbran kot primer dobre prakse, zato bodo ga šli njegovi pobudniki tudi predstavit v Bruselj v okviru Evropskega tedna mladih. Za pomoč pri organizaciji in razkazovanju Maribora se zahvaljujemo Mladinskemu informacijsko – svetovalnemu centru Infopeka, za gostoljubje pa Salezijanskemu mladinskemu centru Maribor.

Deli prispevek:
  • Cara Mengekstrak Domain dari URL di Notepad++
  • WordPress CMS Checker
  • slot gacor