Poletni počitniški tabori v Hišah Sadeži družbe

Otrokom širom Slovenije, ki se udeležujejo naših taborov v okviru Hiš Sadeži družbe, tudi poleti nikakor ni dolgčas in se zelo zabavajo 🙂

Murska Sobota

Otroci so se imeli prijetno, zabavno, ustvarjalno in poučno ob likovni delavnici, kjer so izdelali morsko žival. Ob ustvarjalni delavnici, kjer so si izdelali maske, nakit in rože, so si lahko izdelke odnesli domov za spomin.

Prisluhnili so tudi dobrim lastnostim refleksoterapije – refleksne masaže stopal za zdravje, boljše počutje in si ob pogovoru o dobrih lastnostih in slabih lastnostih v družini ustvarili pisano drevo. Ob učenju in igranju za zaščito pred soncem in zaščito pri kopanju, ki ga je predstavil Zdravstveni dom Murska Sobota, so izvedeli veliko novega. Ob meditaciji in jogi jih je dipl. medicinska sestra umirila in so dan zaključili veseli in na koncu tudi s polnim trebuhom, kot vsak dan, zaradi zdravega in dobrega kosila. Ogledali so si tudi šivalnico in delo, ki ga gospa opravlja tam.

Žalec

V Hiši Sadeži družbe Žalec smo uspešno zaključili prvi počitniški tabor. Čisto vsak dan se je zgodilo kaj novega in nepozabnega.

Jutra smo preživeli zunaj, v parku, na šolskem igrišču ali ob Savinji, v zavetju gozda in vode. Obiskale so nas tudi sodelavke Centra za krepitev zdravja in nas pošteno razgibale in nasmejale. Osvežili smo znanje prve pomoči in se naučili kaj narediti v primeru ugriza klopa, komarja, opeklin, poškodb, zlomov, ozeblin… V četrtek pa smo imeli čisto poseben obisk, saj je k nam prišel guru zdrave prehrane in kvalitete življenja, ambasador pravične trgovine in čarobnosti kuhanja, DrMr Danilo Ivanuša-Knedl. Na poučni in zabavni kulinarični delavnici smo se veliko naučili o naravi, svojem telesu, odnosu do okolja, zdravi hrani, ajdi, zelenjavi in skrivnostih kuhanja. Skupaj smo pripravili enolončnico iz sveže zelenjave, ki so jo otroci pripravili sami, in odlične ajdove knedle s posebnim nadevom iz korenja in rožiča. Starejši otroci so na taboru zelo radi priskočili na pomoč pri pripravi kosila, popoldne pa smo se igrali družabne igre, gradili železniško progo, ustvarjali  različne izdelke in papirja, stekla, kamnov, barvali vaze, šivali mucke in izrezovali rože. Nastal je pravi morski akvarij z ribami, mala okrasna ogledala, vaze iz papirja, okrasne škatlice, zapestnice iz perlic in mucki iz blaga. Ožbej je imel v času počitniškega tabora tudi rojstni dan in spekli smo mu čokoladno torto z ognjemetom. Ajda, ki trenira solo petje, pa nas je vsak dan naučila kakšno novo pesem.

Ni odličnih taborov brez srčnih prostovoljcev, zato iskrena hvala za pomoč Mileni, Marjeti Elizabeti in Renati  ter osnovnošolcema Maju in Timu!

Vipava

Na prvem taboru smo skupaj s 17 otroki noreli po vipavskem stadionu, izdelovali Talking Tom lutke, se hladili z vodnimi igrami, “pohajali” po Vipavi, obiskali morske prašičke, si ogledali dvorec Zemono, pogledali film ter se poizkusili v izdelavi slime-a(ki žal ni uspel). Bilo je pestro, glasno in zelo zabavno!

V tednu 2. tabora smo se kopali na bazenu, jedli sladoled, spoznavali Kitajsko in jedli s palčkami, spoznali in preizkusili pa smo tudi tolkala iz celega sveta, se igrali na vipavskem stadionu in pred osnovno šolo. Izdelali smo svoje pinjate, nešteto zapestnic in ogrlic in se preizkusili v številnih družabnih igrah. Cel teden smo zelo dobro jedli, za kar se zahvaljujemo naši prostovoljki, ki je kuhala za nas. Prav tako se zahvaljujemo naši prostovoljki Marjeti za pomoči pri skrbi za otroke.

Še en zelo uspešen tabor je za nami! Hvala vam dragi starši za zaupanje in hvala vam otroci za čas, ki smo ga preživeli skupaj.

Logatec

Prvi julijski teden je bil v Hiši Sadeži družbe Logatec v znamenju počitniškega dogajanja za otroke. Aktivnosti so potekale med 9.00 in 15.00 uro, v tem času pa se je vsakodnevno zvrstila kopica zanimivih stvari. Prvi dan smo se spoznavali, plesali, se pomerili v družabnih igrah in pobrusili našo »vrtno garnituro« iz palet. Naslednji dan smo jo mahnili proti Rakovemu Škocjanu, kjer so otroci uživali v prečudoviti naravi z neštetimi kraškimi pojavi, ptičjem petju in športnih igrah na prostrani zelenici. Tretji dan tabora nas je gospod Zdravko seznanil z zanimivo igro prstomet, odpravili smo se na bližnje igrišče, kjer smo se pomerili v igrah brez meja in nogometu. V četrtek smo pripravili tiramisu, si ogledali animiran film, pripravili kosilo in izdelali spominek na tabor. Zadnji dan tabora smo se peš odpravili do piknik prostora, kjer smo božali koze, zakurili ogenj in na njem spekli hrenovke, se naplesali, izdelali lok in neizmerno uživali v zelenem objemu narave. Vse dni tabora so bili z nami tudi prostovoljci – Nataša, Damjan, Živa in Maruška – ki so nam bili v veliko pomoč.  Ponovno se javimo avgusta, ko bo za nami drugi počitniški tabor za otroke.

Črnomelj

V Hiši sadeži družbe v Črnomlju smo imeli tabor kar osem dni. V teh dneh smo barvali glinene lončke, spoznali tajski boks, pekli piškote, izdelovali in oblekli mucke iz filca, kuhali s Knedlom, pobarvali školjke, naredili plakat ter obiskali knjižnico. Vse dni so bile prisotne družabne igre, vsak dan smo si skuhali kosilo.

Imeli smo se super in komaj čakamo avgustovski tabor!

Metlika

V Hiši Sadeži družbe Metlika smo imeli od 8. 7. do 12. 7. počitniški tabor s sedmimi otroki. Skupaj s prostovoljkami smo ustvarjali, se igrali, kuhali, telovadili, skratka zabavali smo se in uživali poletje.

V ponedeljek nam je prostovoljka Marija Kapun pripravila zanimivo pobarvanko s pravljico, ki jo je sama napisala, v torek pa smo z mentorico Vesto Vanell slikali mandale in s prostovoljko Marijo Biličič gnetli in pekli kokosove piškote. V hiši je čudovito dišalo. Bilo je poučno in zabavno, poleg tega pa smo zunaj telovadili in igrali gumitvist.

Sreda na počitniškem taboru je bila prav poseben dan, saj je naša udeleženka Tina praznovala svoj sedmi rojstni dan. Razvajala nas je z bomboni in čokoladno torto, mi pa smo ji zapeli, ji pomagali upihniti svečke ter jo obdarili. Seveda pa se nismo samo sladkali, saj smo imeli dopoldan na obisku predstavnico Centra za krepitev zdravja  s katero smo se na zabaven način pogovarjali o pomenu higiene za zdravje in o skrbni negi zobkov. Zadnja dneva na taboru sta potekala ob šivanju in polnjenju kač, muc in srčkov iz blaga. Vreme nam je bilo zelo naklonjeno, zato smo lahko uživali na vrtu pred hišo, skakali, se gugali na gugalnicah in se včasih malo razjezili ob igranju družabnih iger. Na koncu smo se v petek razšli v poletnem stilu s sladoledom, z objemi kot veliki prijatelji, z nasmehi na ustih in obljubo, da se srečamo spet avgusta. 

Deli prispevek:
  • Cara Mengekstrak Domain dari URL di Notepad++
  • WordPress CMS Checker
  • slot gacor