Povabilo k objavi prostovoljskih priložnosti za mlade v novem šolskem letu 2019/20

Vse organizacije, vključene v Slovensko mrežo prostovoljskih organizacij, vabimo k skupni pripravi SPLETNEGA KATALOGA za mlade, ki bo zbral prostovoljske aktivnosti mladim prostovoljcem prijaznih organizacij V NOVEM ŠOLSKEM LETU.

Pomembno: v katalogu lahko svoja povabila mladim prostovoljcem objavite samo organizacije, včlanjene v Slovensko mrežo prostovoljskih organizacij, ki ste seznanjene z Zakonom o prostovoljstvu in ste tudi podpisnice Etičnega kodeksa organiziranega prostovoljstva

Pri pripravi prostovoljskih aktivnosti razmislite o dveh možnostih vključevanja mladih prostovoljcev:

  • o njihovem sodelovanju v stalnih, rednih prostovoljskih aktivnostih,
  • o posameznih prostovoljskih akcijah in krajših projektih, ki se zgodijo samo enkrat v letu oziroma občasno.

Sami se odločite, ali ste pripravljeni delati samo s srednješolci ali tudi z osnovnošolci, kar boste označili v prijavnici.

Spletni katalog bomo v septembru posredovali osnovnim in srednjim šolam in objavili na portalu www.prostovoljstvo.org, kjer bo ostal vse šolsko leto.

ZNAK MLADIM PROSTOVOLJCEM PRIJAZNA ORGANIZACIJA

Za objavo v katalogu potrebujete znak Mladim prostovoljcem prijazna organizacija, ki dokazuje, da znate dobro mentorsko poskrbeti za mlade: opremite jih z vsemi potrebnimi informacijami, znanji in veščinami, jim nudite ustrezno podporo, jih spodbujate in znate ovrednotiti njihov prispevek v dobro drugih, pa tudi spremljati njihov razvoj in njihovo pridobivanje znanj in veščin.

Če ste znak že pridobili, izjave NE POŠILJAJTE ponovno. Znak Mladim prostovoljcem prijazna organizacija je objavljen na predstavitveni strani posamezne organizacije na www.prostovoljstvo.org.

Če znaka še nimate, ga lahko pridobite tako, da izpolnite pogoje, zapisane v izjavi, in nam jo izpolnjeno in podpisano skenirano pošljete po e-pošti ali na poštni naslov.

PRIJAVE

Prijavnice sprejemamo samo v Wordu, ki nam omogoča kopiranje in urejanje vsebine vaše prijave brez težav, na naslov andreja.hleb@filantropija.org do ponedeljka, 19. avgusta 2019.

Katalog bo lepši, če boste dodali še kakšno fotografijo.

Prijazno vabljeni k ponudbi prostovoljskih aktivnosti za mlade v novem šolskem letu!

Deli prispevek:
  • Cara Mengekstrak Domain dari URL di Notepad++
  • WordPress CMS Checker
  • slot gacor