Zgodbe Prostovoljskega servisa

Prostovoljski servis je kot vedno v polnem zagonu, v mesecu avgustu pa smo se lotili evalvacij, preverjali smo zadovoljstvo naših uporabnikov. Odzivi uporabnikov so več kot zadovoljivi, kar pa seveda riše vsem nasmehe na obraz – tako uporabnikom, kot prostovoljcem in seveda vsem, ki stojimo za tem.

Nekaj uporabnikov se je od nas tudi poslovilo, saj menijo, da so ravno s pomočjo prostovoljcev Slovenske filantropije prišli do točke, ki so jo želeli doseči.

Uporabnica, ki je dve leti vadila na izgovorjavi angleškega jezika, pravi »Super je bilo, definitivno mi je ta pomoč prišla prav. Pridobila sem na samozavesti, angleščina mi ne povzroča več neke panike, prav tako pa sem veliko bolj suverena in vešča v govoru angleškega jezika.« (Andreja)

Druga uporabnica pripoveduje: »Pomoč nam je bila več kot dobrodošla. Mama je osamljena, težko hodi in skrbi sama zase, oče poskrbi za vse. S prostovoljko sta enkrat tedensko odšli na sprehod, sladoled ali pa sta ostali doma in se pogovarjali. To je razbremenilo očeta, dalo mu je nekaj prostega časa, mamo pa je obisk razveselil, ji razbil sivi vsakdan.« (Nuša)

Mama sina avtista pripoveduje, da so se na nas obrnili s prošnjo, da bi nekdo hodil s sinom po mestu. »Ker je sin avtist in zaradi bolezni zelo nezaupljiv do drugih, hkrati pa s tem izoliran od sveta, se nam je to zdela odlična priložnost, saj bi tako z nekom navezal stik in hkrati postal bolj samostojen. Prostovoljska pomoč je trajala eno leto, bili smo zelo zadovoljni. Sin se je opogumil, postal je bolj samozavesten, obenem pa si je našel tudi prijatelja, s katerim je šel od doma, na sprehod, sok, v trgovino. Sin je prišel do točke, ki smo jo želeli- pridobil je na samozavesti in zaupanju.«

Tu so na kratko strnjeni utrinki naših bivših uporabnikov, mi pa že veselo jadramo novim dogodivščinam naproti. V kolikor so vam zgodbe naših uporabnikov všeč in si želite tudi vi biti del zgodbe o prostovoljstvu, se pridružite ekipi prostovoljcev Slovenske filantropije! Področja prostovoljskega dela pri nas:

  • pomoč pri učenju jezikov (slovenščina, angleščina) za migrante
  • prevoz in razdeljevanje obrokov ljudem v stiski (program Viški hrane – Obrok ljudem, ne smetem)
  • družabništvo in spremstvo starejših ter gibalno oviranih oseb/pomoč bolnim/pomoč pri rehabilitaciji po zdravljenju v bolnišnici/varstvo otrok/učne pomoči otrokom (program Prostovoljski servis)
  • korporativne prostovoljske akcije za podjetja
  • pomoč pri organizaciji in izpeljavi dogodkov Slovenske filantropije (aprilski Dan za spremembe, Veseli dan prostovoljstva v maju in junijski Festival migrantskega filma)

Vsa trenutno objavljena dela za prostovoljce, ki jih iščemo na Slovenski filantropiji, najdete na našem portalu prostovoljstvo.org, in sicer v Posredovalnici prostovoljskih del. V primeru, da iščete prostovoljsko delo na drugih področjih in lokacijah, kot jih ponujamo mi, na portalu pobrskajte po drugih slovenskih regijah, področjih ali prostovoljskih organizacijah.

Kontakt za program Viški hrane ter pomoč pri učenju jezikov: Tina Velišček (prostovoljci@filantropija.org)
Kontakt za program Prostovoljski servis: Tamara Doberšek Gomboc (tamara.gomboc@filantropija.org)

Deli prispevek:
  • Cara Mengekstrak Domain dari URL di Notepad++
  • WordPress CMS Checker
  • slot gacor