Delavnica 'Skozi oči starejših' projekta ZaVse/4ALL

Si znamo predstavljati ovire, s katerimi se starejši srečujejo vsak dan? Je mogoče življenjsko okolje prilagoditi potrebam starajočega se prebivalstva? Lahko s svojim razumevanjem pripomoremo k socialni  vključenosti in večji samostojnosti starejših in na ta način zmanjšamo diskriminacijo starejših?

Vsi se zavedamo, da s starostjo nekatere funkcije opešajo, velikokrat se vsaj trudimo, da bi bili razumevajoči in potrpežljivi, vse premalo pa se zavedamo, kako se počutijo. Zato smo 1. oktobra ob 13.30 organizirali delavnico Skozi oči starejših v MKC Maribor (Ob železnici 16, predavalnica št. 2).

Z udeleženci sta se najprej pogovarjala Boris Krabonja in Mateja Kožuh Novak. V drugem delu so lahko sami preizkusili, kakšen je dan starostnika, ki ga pestijo različne starostne tegobe: z očali, ki simulirajo različna bolezenska stanja (sivo mreno, glavkom, odstop mrežnice …) in rokavicami s tresavico so izpolnjevali obrazce, z umetno ustvarjeno omejeno gibljivostjo sklepov so hodili po stopnicah in pomivali okna.

Delavnice organiziramo v okviru projekta ZaVse, ki ga izvajamo Združenje izvajalcev zaposlitvene rehabilitacije v Republiki Sloveniji (ZIZRS), kot koordinator projekta ter projektna partnerja Slovenska filantropija in Zavod Vozim.

Deli prispevek:
  • Cara Mengekstrak Domain dari URL di Notepad++
  • WordPress CMS Checker
  • slot gacor