Delavnica o diskriminaciji v Murski Soboti

Ste se tudi vi kdaj spraševali kaj storiti, kako svetovati, ko slišite, da je nekdo diskriminiran ali se tako počuti? Ste vedeli, da to, kar se dogaja ni prav, niste pa vedeli, kaj narediti? 

Te dileme poznamo in verjamemo, da so jasni odgovori na taka vprašanja pomembni za vse, ki delamo z ranljivimi skupinami oziroma s potencialnimi žrtvami diskriminacije, zato vas 4. decembra 2019 ob 11.00 vabimo na delavnico Prepoznajmo diskriminacijo in ukrepajmo v Hišo Sadeži družbe Murska Sobota (Ulica Štefana Kovača 20, Murska Sobota).

Pravnica Jana Huč Uršič nam bo predstavila veljavno zakonodajo na področju varstva pred diskriminacijo in odgovorila na konkretna vprašanja, pogovarjali se bomo o tem, kakšno vlogo lahko prevzamemo, in se skupaj naučili presoditi, kdaj gre za diskriminacijo in kdaj ne, pa tudi, kako lahko z novim znanjem pomagamo ljudem, ki so tarče diskriminacije.

Pridružil se nam bo tudi Jožek Horvat Muc, predsednik Zveze Romov Slovenije, ki bo spregovoril o diskriminaciji nad Romi.

Program:

  • 11.00-11.15: uvod, opis projekta, kratka predstavitev analize prepoznavanja diskriminacije v NVO (Slovenska filantropija)
  • 11.15-11.45: Diskriminacija nad Romi v Praksi (Jožek Horvat Muc)
  • 11.45-12.15: predstavitev veljavne zakonodaje (Jana Huč Uršič)
  • 12.15-12.30: pogovor, vprašanja udeležencev

Udeležba na delavnici je brezplačna.

Prijavite se lahko do 28. novembra 2019 preko prijavnega obrazca.

Delavnico organiziramo v okviru projekta ZaVse/4 ALL, ki ga izvajamo v partnerstvu z Združenjem izvajalcev zaposlitvene rehabilitacije v Republiki Sloveniji (ZIZRS) kot koordinatorjem in Zavodom Vozim.

Deli prispevek:
  • Cara Mengekstrak Domain dari URL di Notepad++
  • WordPress CMS Checker
  • slot gacor