Regijski obisk v Kočevju

Slovenska filantropija bo v letu 2020 izvedla tri regijske obiske, da se neposredno na terenu seznani z izzivi, s katerimi se srečujejo lokalne prostovoljske organizacije. Na ta način želimo spodbuditi in okrepiti sodelovanje s prostovoljskimi organizacijami, jih informirati o novostih na področju prostovoljstva in tako prispevati k razvoju prostovoljstva na regionalni in lokalni ravni.

Namen regijskih obiskov je promocija kakovostnega prostovoljstva, usposabljanje ter krepitev prostovoljskih organizacij in njihovo povezovanje v regionalnem okolju z organizacijami s prostovoljskim programom in drugimi nevladnimi organizacijami v regiji, s predstavniki lokalnih skupnosti in regionalnih stičišč, poleg tega pa svetovanje in mentorstvo organizacijam na področju prostovoljstva. Prav zato obiske pripravljamo v sodelovanju z lokalnimi skupnostmi, nanje pa povabimo regionalna stičišča, prostovoljske organizacije iz regionalnega okolja, organizacije s prostovoljskim programom in druge nevladne organizacije.

Prvi regijski obisk organiziramo v Jugovzhodni Sloveniji in bo potekal 21. in 22. januarja 2020 v Kočevju. 
Regijsko srečanje organiziramo v sodelovanju z Občino Kočevje.

Program

Zakaj bi se nam pridružili?

Številne organizacije lahko prav zaradi prostovoljcev uresničujejo svoje poslanstvo. Delo s prostovoljci zahteva posebna znanja, s katerimi ohranjamo prostovoljce aktivne in jim hkrati ponudimo prijetno izkušnjo.

Standarde delovanja in tudi obveznosti prostovoljskih organizacij od leta 2011 določa Zakon o prostovoljstvu, ki se je leta 2018 nadgradil z nacionalno strategijo za razvoj prostovoljstva.
S sodelovanjem lahko k razvoju prostovoljstva prispevate tudi vi.

Kaj vse vam ponujamo?

  • Priložnost, da od strokovnih sodelavcev Slovenske filantropije pridobite vse informacije, ki so potrebne za dobro in lažjo organizacijo prostovoljstva.
  • Vse, kar vas zanima o  Zakonu o prostovoljstvu (sklepanje dogovorov, vodenje evidenc, vračanje stroškov, nastalih v prostovoljstvu, zavarovanje prostovoljcev…).
  • Priložnost pridobivanja novih prostovoljcev z objavljanjem prostovoljskih zgodb in oglasov za prostovoljsko delo.
  • Možnost dodatne promocije svojega dela (uporaba portala prostovoljstvo.org, uporaba socialnih omrežij).
  • S pridružitvijo Slovenski mreži prostovoljskih organizacij pridobite dostop do obrazcev in dokumentov za organiziranje prostovoljstva ter spletne  aplikacije za vodenje evidenc, ki vam olajša delo in pripravo letnega poročila o prostovoljstvu.
  • Individualne svetovalne ure.
  • Prispevali boste svoj pogled na razvoj prostovoljstva v svoji regiji in na nacionalni ravni.

Kje in kdaj se dobimo?

S programom za prostovoljske organizacije in organizacije s prostovoljskim programom začnemo v torek 21.  januarja 2020  ob 16. uri v prostorih Turističnega kompleksa Jezero (Trdnjava 3, 1330 Kočevje).

Drugi dan se dobimo na istem naslovu ob 9. uri.

Prijava

Prijavnico vam pošiljamo v priponki. Pošljite jo na e-naslov slovenska@filantropija.org ali po pošti na naš naslov do torka, 14. januarja 2020.

Več informacij: Nina Lukashevich, slovenska@filantropija.org, 01 433 40 24, 051 389 895.

Deli prispevek:
  • Cara Mengekstrak Domain dari URL di Notepad++
  • WordPress CMS Checker
  • slot gacor