Prenehanje delovanja Hiše Sadeži družbe Vipava

Obveščamo vas, da Hiša Sadeži družbe Vipava, poslovna enota Slovenske filantropije v Vipavi, s 24. 1. 2020 uradno zapira svoja vrata. Leta 2012, ko smo medgeneracijski program predstavili na občinskem svetu, smo povedali, da bomo program v veliki meri izvajali s sredstvi, pridobljenimi na nacionalnem razpisu. Tako smo potem delovali vsa leta. Po nekaj letih delovanja smo kandidirali tudi na razpisih Občine Vipava, predvsem za sofinanciranje aktivnosti za otroke, zato se občini za sodelovanje zahvaljujemo.

Z letom 2019 se nam je izteklo financiranje s strani Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Ministrstvo iz integralnega proračuna medgeneracijskih centrov ne financira več. Od 2017 so financirani iz razpisanih sredstev iz evropskih virov, a žal tudi tam ni bilo dovolj sredstev za vse, drugih razpisov pa do leta 2021 ni na voljo. Projekte smo lahko prijavljali le regionalno in zato Vipave nismo mogli povezati z našimi ostalimi medgeneracijskimi skupnostnimi centri, prav tako se nismo uspeli dogovoriti za skupno sodelovanje v tej regiji – je bilo veliko drugih interesentov. Ostali medgeneracijski centri po Sloveniji so zdaj sofinancirani iz sredstev EU, seveda pa je povsod ključna soudeležba občine. Žal s sredstvi, ki smo jih prejeli na razpisih Občine Vipava, ne moremo pokriti stroškov prostora in minimalnih potreb programa, ki je bil obiskovalcem na voljo vsak dan.

Iskreno se zahvaljujemo vsem prostovoljcem, ki ste v preteklih letih z nami sodelovali, zahvaljujemo se organizacijam za dobro in ustvarjalno sodelovanje in seveda vsem obiskovalcem Hiše Sadeži družbe Vipava in uporabnikom programov za soustvarjanje vseh lepih zgodb. Veliko se je učilo, ustvarjalo in verjamemo, da smo z našim programom marsikomu popestrili vsakdan in pomagali pri premagovanju učnih zagat ter ostalih stisk, ki nam jih lahko prinese življenje.

V letih od odprtja Hiše Sadeži družbe nas je obiskalo več kot 2.700 ljudi, z nami je sodelovalo 110 prostovoljcev, ki so skupaj opravili 4.585 prostovoljnih ur. Izvedli smo 1.916 različnih medgeneracijskih delavnic: ustvarjalnih, gibalnih, kuharskih, jezikovnih, delavnic s področja zdravega načina življenja in duševnega zdravja, počitniških taborov za otroke, učnih pomoči ter mnogo drugih. Povezovali smo se tudi s podjetji, ki so s korporativnim prostovoljstvom odgovorila na lokalne potrebe prebivalcev in tako prispevali k obnovi šolskih igrišč v Vipavi.

Za nas je bilo sodelovanje s prebivalci Vipave in okolice izjemno. Iskrena hvala, da ste bili del naše zgodbe.

Slovenska filantropija je tudi v prihodnje za vse, ki nas bodo potrebovali, vedno na voljo v matični enoti v Ljubljani in vseh drugih poslovnih enotah po Sloveniji.

Deli prispevek:
  • Cara Mengekstrak Domain dari URL di Notepad++
  • WordPress CMS Checker
  • slot gacor