Terezin razmislek: Udrihati po drugih ali reševati težave?

Veste, kaj se meni zdi ob zadnjih političnih dogajanjih? Dajte nam mir!
Vsi so polni velikih besed in vseh je sama dobronamernost. Najbolj so jih polni tisti, zaradi katerih se ne da nič izpeljati.

Potem pa še slišim, da smo po mišljenju nekaterih za pomanjkanje denarja za sprejem zakona o dolgotrajni oskrbi krivi kar v nevladnem sektorju. Ker naj bi dobili preveč denarja? Ali pa smo krivi za slabe strateške odločitve in gospodarske zastoje, ker opozarjamo ali protestiramo proti nevarnim odločitvam. In še, da smo »v najboljšem primeru amaterski zanesenjaki«.

Bilo bi hecno, če ne bi bilo tako natolcevanje nevarno.

Združujemo ljudi, ki namesto udrihanja po drugih in širokoustenja prostovoljijo in rešujejo težave. Tisti, ki udarjajo po nevladnih organizacijah, bi se res lahko malo bolj pozanimali. Mimogrede, pri nas so zaposleni sami strokovnjaki s področij, ki jih pokrivamo. Jaz že 17 let vodim nevladno organizacijo in v vseh teh letih nam do sedaj še niti en evro ni padel na krožnik kar tako – ne da bi za vse kandidirali, načrtovali, predstavili, zapisali, argumentirali in seveda poročali. Vsak svinčnik in vsak premik! 

Zelo trdo delamo, kandidiramo s programi in nikoli ne vemo vnaprej, ali bomo sredstva za predlagan program dobili ali ne. Intenzivno mašimo luknje v socialnem in zdravstvenem sistemu, ki jih je veliko. Da tudi finančno pomagamo ljudem, ki se znajdejo na robu propada, pridobivamo tudi donacije posameznikov in nekaj podjetij. Brez tega bi bilo ljudem še težje.

To je tako, kot bi rekli, da so vsi gospodarstveniki in politiki navadni goljufi, ker je celo sodno dokazano, da nekateri so. Pa temu ni tako! Zato ljudje, ki ste na oblasti, dajte se zakopat v svoje sobane in začnite že vendar razmišljati malo strateško o tem, kam želimo pripeljati Slovenijo v naslednjem tisočletju. Ne sebe, Slovenijo! Potlačite že vendar svoje lastne interese in začnite delati za ljudi. To je namreč namen vaše službe.

Medtem pa bodite veseli, da obstaja veliko nevladnih organizacij, ki za svoje odločitve in dejanja vsak dan odgovarjamo in vneto krpamo luknje za vašimi pohodi, da ne popada notri preveč ljudi.

Deli prispevek:
  • Cara Mengekstrak Domain dari URL di Notepad++
  • WordPress CMS Checker
  • slot gacor