Vija vaja VEN!

Kar se dogaja z našo lepo majhno deželo res ni več hec. Utečene prakse, ki niso najboljše za ljudi, zdaj še malo potencirajo – z nalepko, da je to potrebno zaradi varovanja življenj.

Naša oblast je polna nezaupanja do nas, prebivalcev. Ne smemo svobodno preko meje svoje občine, ne smemo vedeti preveč, ko gre za virus, z nami ne delijo natančnih informacij in jasnih ukrepov, ker se pač moramo vsi enako bati. Strokovnjaki, ki so nas prepričali, da ostanemo doma, so izginili iz javnega dogajanja, ne vemo koliko časa bo kaj trajalo, kako se bo oblast odločala, kakšni bodo naslednji koraki, ne vemo, ali pravi strokovnjaki sodelujejo pri odločanju. Slišimo o kaznih, ki nas lahko doletijo, o dodatnih pooblastilih policije, če naredimo kaj nedovoljenega, o tem, da se zdravstvenim inšpektorjem jemlje pooblastila in jih daje policiji, ne nazadnje se trudijo civilni družbi na vse pretege vzeti moč, …. Vse pod krinko varovanja življenj zaradi korona virusa.

Verjetno res drži rek, da ne zaupa tisti, ki sam goljufa.

Ob tem se razmetava s proračunskimi sredstvi (200 milijonov evrov) za nakupe, za katere je že jasno, da so bili pretirani. Pa ne pretirani, “za vsak slučaj”, kar bi se še dalo razumeti, pretirani zaradi “dobrega posla”. Ob vsem tem razmetavanju naj bi stroške za prevoze prostovoljcev, ki trenutno pomagajo Domovom za starejše in drugim organizacijam, ki morajo opravljati delo, krile kar same prostovoljske organizacije, ki to izvajamo. Prav, imamo še toliko večjo pravico opozarjati na nepravilnosti!

Naše edino upanje je, da je vendarle  kdo “pri koritu”, ki se ga ne da kar tako kupiti in ima dovolj poguma, da bo temu naredil konec. Gotovo so v vladi tudi posamezniki, ki se iskreno trudijo, a žal izzvenijo v kakofoniji drugih. Treba je dobro premisliti s kom greš v kompanijo.

Naši vladi najbolj od vsega manjka spoštovanja. Spoštovanja do prebivalcev Slovenije, do davkoplačevalcev, do ljudi, ki delajo za minimalne plače, do starejših s prenizkimi pokojninami, do strokovnosti, do služenja, do kritičnega mnenja, do drugačnosti, predvsem pa do vrednot demokracije in človekovih pravic.

Deli prispevek:
  • Cara Mengekstrak Domain dari URL di Notepad++
  • WordPress CMS Checker
  • slot gacor