Ponosna sem, da živim med tako plemenitimi ljudmi

Prebiram prvo različico prav posebnega časopisa Dobra dela ne potrebujejo reklame, polnega najboljših prostovoljskih zgodb. V sredo, 27. maja, jih bodo prostovoljke in prostovoljci delili v več kot 40 različnih krajih po Sloveniji. Res ga je vredno prebrati. Čeprav ne na Prešernovem trgu, bo to vseeno Veseli dan prostovoljstva.

Žal jih ne bo dobil vsak prebivalec Slovenije. Za kaj takega nimamo dovolj sredstev. Bi bilo pa dobro, kajti če samo prebereš citate prostovoljcev, ti to polepša dan. Ponosen si, da živiš v deželi med tako plemenitimi ljudmi. Bravo prostovoljci in prostovoljke ter bravo sodelavke, ki ste duh in raznolikost prostovoljstva imenitno ujele na papir!

Ob tem, ko to berem in razmišljam o vseh teh zanimivih ljudeh, ki vsak dan s svojim prostovoljskim delom izboljšujejo življenja, darujejo čas in energijo za skupno dobro, se mi zdi še toliko bolj nesramno početje predstavnikov naše vlade, ko ta narod blatijo v tujini, se norčujejo iz institucij in posameznikov, ki ne mislijo kot oni, ponižujejo ženske, dajejo vzor za sovražni govor in aroganco. Medtem, ko nam trosijo bombončke, po hitrem postopku rušijo mnogo dobrega.

Še dobro, da imamo toliko ljudi, ki so pripravljeni pomagati in s svojim delom graditi varno skupnost. Ublažijo veliko nepravilnosti, ki nam jih pridelajo vlade. Tudi brez tega bi imeli prostovoljci dovolj dela. Zaslužili bi si predstavnike države, ki bodo ljudem v ponos, ki jim bodo s svojimi ravnanji izkazovali spoštovanje, nudili stabilnost in promovirali poštenje. Nič od tega zdaj nimamo.

To, kar naj bi v sodobni demokratični socialni državi bile lastnosti voditeljev, jih mi lahko pripišemo le prostovoljcem. Njim pa ob Nacionalnem tednu prostovoljstva vsekakor en velik poklon.

Deli prispevek:
  • Cara Mengekstrak Domain dari URL di Notepad++
  • WordPress CMS Checker
  • slot gacor