Slon med porcelanom, trosilci cvetja in pometači črepinj

S pogledom na enoletno dogajanje pri nas se zares zdi, da bi vse skupaj lahko preživljali bistveno, bistveno drugače. Tako pa imamo slona med porcelanom in pridne trosilce cvetja, ki mu utirajo pot, potem pa množico pometačev, ki sledimo in lepimo črepinje skupaj.

Pogrešam zdravo pamet, skromnost, razumnost, uravnovešenost. Pogrešam žensko moč. Moč je ženskega spola in prepričana sem, da v ženskih rokah ne bi bila nikoli tako brutalno izrabljena, kot trenutno to pri nas počnejo moški na oblasti. Ženska moč je moč razuma, je moč poguma, je moč solidarnosti, je moč spoštovanja, je moč zaupanja. To je moč, ki prinaša pozitivne spremembe in lahko pripelje do rešitve situacije, v kateri smo se znašli. Ne lomastenje, ki smo mu priča.

In spet enkrat vse zaustavljamo, ampak ne vse, samo nekaj. In spet nas večina poskuša upoštevati ta nerazumna navodila, da bi bilo potem konec tega maltretiranja. Vmes se pa, že spet z izrabo moči, minimalizira vse zgrešene korake oblasti v tem letu, zaradi katerih smo tam ,kjer smo. Nezadovoljni, skregani, zadolženi, bolni, z veliko prezgodnjimi smrtmi, v velikih stiskah, strahu, zbegani,…

… v večnem spraševanju, če bo pri nas sploh kdaj kdo prevzel odgovornost za slabo delo.

Kakorkoli, mi smo odprti za vse, ki so v stiski. Pri svojem delu namreč velikokrat vidimo, da je marsikatera stiska, če se zdi še tako velika, z nekaj pomoči lahko bistveno manjša, če že ne odpravljena.

S tem namenom smo letošnji Dan za spremembe namenili premagovanju osamljenosti. Predviden datum, 10. april, se je zaradi razmer raztegnil na cel mesec. Kadarkoli bomo naredili kakšno dobro delo proti osamljenosti, ki je v zadnjem letu še zvestejša spremljevalka marsikoga, bomo naredili nekaj dobrega. Naj bo Dan za spremembo vsak dan v tem lepem pomladanskem času, ko nas čaka skoraj 200 aktivnosti v boju proti osamljenosti. To je lahko sprehod v sončnem ali deževnem dnevu, nasmeh sprehajalcu, četudi je med vama 2 m razdalje, pozdrav nekomu, ki prihaja nasproti ali klic, ki ga že dolgo nisi opravil, karkoli, nabor je zares širok. Prav vse, ob čemer ti zaigra srce.

Deli prispevek:
  • Cara Mengekstrak Domain dari URL di Notepad++
  • WordPress CMS Checker
  • slot gacor