Tisto, čemur je vredno verjeti

Za nas na Slovenski filantropiji je pomlad čas velikih nacionalnih dogodkov. Čaka nas Nacionalni teden prostovoljstva in Festival migrantskega filma, zdaj pa se končuje prvi med njimi, Dan za spremembe. Letos se je zaradi okoliščin raztegnil na cel mesec april, njegova tema pa je bila Premagovanje osamljenosti. Želeli smo vzpodbuditi aktivnosti, ki omogočajo preprosto druženje, saj nas dolgotrajne omejitve in strah pred okužbo že pošteno bremenijo, vsakega na svoj način. Prostovoljske organizacije in šole so se Dnevu za spremembe množično odzvale in čeprav ni šlo vse, kot smo si zamislili – tretji val epidemije in muhasto vreme sta odigrala svojo vlogo – se je večina dogodkov lahko izvedla. Pokazalo se je, da smo ljudje res že zelo željni druženja in siti osame, v katero smo zaradi epidemije prisiljeni že eno leto.

Seveda ni za vse enako težko, zato lahko tisti, ki nam epidemija ni popolnoma spremenila življenj, pomagamo tistim, ki se v tem času soočajo z več stiskami in osamo. Prepričana sem, da so prostovoljke in prostovoljci marsikomu polepšali dan, s sprehodi, z obiski ali kako drugače. Še posebej v druženju s starejšimi, ki živijo v domovih za starejše ali sami doma, daleč od svojcev in prijateljev. Tak dan za spremembe je lahko marsikateri dan v letu. Pomembno je, in to je tudi sporočilo Dneva za spremembe, da poskrbimo drug za drugega, kajti prav v vseh okoliščinah lahko storimo kaj, kar lahko življenje olajša. Navadno ni potrebno veliko, le nekaj dobre volje, da delček svoje energije nameniš v dobro drugega ali skupnosti.

Utrinke od vsepovsod si lahko ogledate na tej povezavi. Je vredno. Naša življenja so se zaradi epidemije postavila na glavo in smo bolj kot kadarkoli zmedeni ob poplavi novic, ob katerih res ne veš več, čemu verjeti. Kljub temu se je vredno spomniti, da se okoli nas vseeno veliko dogaja in da obstaja ogromno pozitivnih ljudi. Ti nam znajo na najbolj osnoven način pričarati nekaj lepega in preprostega in to je po moje tisto, čemur je vredno verjeti.

Deli prispevek:
  • Cara Mengekstrak Domain dari URL di Notepad++
  • WordPress CMS Checker
  • slot gacor