Pogovarjajmo se o prihodnosti

V Sloveniji smo spet ujetniki obsednega stanja, ki nam ga ustvarja vlada, saj se, če odmislimo politiko, vse se vrti skoraj izključno okoli Covida 19. Kako iz te zagate? Po mojem mnenju s tem, da spoštujemo ukrepe in upoštevamo to, kar nam priporoča stroka in znanost. Tako bo tudi te epidemije enkrat konec, upam, da s čim manj nedolžnimi žrtvami, ker jih je bilo res že preveč.

Rešitev trenutne situacije pa gotovo ni le druga vlada, to je le absolutni predpogoj, saj se je treba začeti pogovarjati o prihodnosti. In prihodnost bodo v največji meri užili mladi, vsi mi drugi, malo starejši, pač malo manj. Zato je še kako pomembno, da prav mladi – tisti, ki ste že prestopili prag polnoletnosti – vzamete svoj del vpliva v roke in supervolilno leto 2022 dojamete kot izjemno priložnost. Če se aktivirate, lahko v enem letu odločilno prispevate k svoji in naši skupni prihodnosti.

Če česa, se moramo v naslednjem letu veseliti volitev. Prav vseh, kajti vse bodo še kako dobrodošle za pozitivne spremembe. Poleg tega ni vseeno, koga se podpre. Potrebno je jasno zavedanje o tem, kdo to je, kaj zagovarja in s čim se lahko izkaže, da misli resno.

Zato se pogovarjajmo med sabo. Pogovarjajmo se o prihodnosti, o okolju, o pravičnosti med ljudmi in narodi, o človekovih pravicah, o enakopravnosti, o spoštovanju, o solidarnosti. O preteklosti pa ravno toliko, da ne pozabimo, kdo se je za naštete stvari zavzemal, kdo jih je pa rušil. Vse to je pomembno, da lahko živiš polno življenje.

Začnimo graditi zavezništva med mladimi in starimi, tako, kot jih gradimo v okviru naših družin. Na Slovenski filantropiji pa se zavezujemo, da bomo tudi mi opravili svoj del v prizadevanjih za bolj aktivno volilno udeležbo. Delali bomo na tem, da vas, mlade, prepričamo v to, da imate v skupni svetli prihodnosti zares pomembno vlogo.

Deli prispevek:
  • Cara Mengekstrak Domain dari URL di Notepad++
  • WordPress CMS Checker
  • slot gacor