VESELI DAN PROSTOVOLJSTVA 2022

Veseli dan prostovoljstva je potekal 26. maja, ko ste na Prešernovem trgu v Ljubljani lahko obiskali številne prostovoljske organizacije iz vse Slovenije.

Predstavilo se je 73 organizacij, ki delujejo na raznolikih področjih prostovoljstva, sodelovalo je okoli 400 prostovoljcev, dogodek pa je obiskalo 2.500 obiskovalcev.

»V Sloveniji prostovoljijo posamezniki vseh generacij. Brez njih si življenje težko predstavljamo. Včasih rezultate njihovega dela zaznajo posamezniki, ki jim prostovoljci pomagajo, drugič je njihov vpliv prepoznan v lokalnem okolju, kjer skrbijo za prijetnejše bivanje. Pogosto se sploh ne zavedamo, da so sledi, ki so jih za sabo pustili prostovoljci, tiste, ki nam omogočajo, da se ne izgubljamo preveč: od markacij v gorah, do poti v šolo, neformalnih izobraževanj v času odraščanja in številnih prostočasnih in preventivnih aktivnosti v vseh obdobjih življenja.

Ob letošnjem Veselem dnevu prostovoljstva ne gre pozabiti, da praznujemo tudi evropsko leto mladih. Mladi prostovoljci so se v zadnjih dveh letih res izjemno aktivirali, vnašali pozitivne spremembe v skupnost in se borili za boljši jutri vseh nas. Pomagali so pri blaženju posledic epidemije, opozarjali na podnebne spremembe in pomembnost varovanja narave, aktivirali so se za zaščito človekovih pravic in demokracije. Prostovoljenje na mlade prostovoljce deluje kot protiutež pasivnosti in jim omogoča, da pridobijo dragocene izkušnje, krepijo socialni čut in širijo obzorja. Hkrati pa s prostovoljstvom tudi prostovoljci sami sebi blažijo stiske, v katerih se znajdejo zaradi osamljenosti ali izključenosti, kar so potrdile številne študije tudi v času epidemije.«
– Tjaša Arko, vodja programa prostovoljstvo, Slovenska filantropija

 

 

Veseli dan prostovoljstva smo organizirali v dveh mestih, lani prvič v Kopru. 25. maja se je tako na koprskem Titovem trgu svojimi aktivnostmi predstavilo 12 lokalnih organizacij, dogodek je obiskalo okoli 200 ljudi, tudi župan Mestne občine Koper, Aleš Bržan, ter ogromno učencev iz OŠ Koper.

Deli prispevek:
  • Cara Mengekstrak Domain dari URL di Notepad++
  • WordPress CMS Checker
  • slot gacor