!ODPOVEDANO! POMEN PROSTOVOLJSTVA V ŠOLAH ZA CELOSTNI RAZVOJ OTROK

Dogodek je odpovedan in bo prestavljen na drug termin. Če želite, vas lahko dodamo na seznam in vas obvestimo glede novega termina. Pišite nam na prostovoljstvo.koper@filantropija.org.

Hvala za razumevanje!

 

Predavateljica: dr. Anica Mikuš Kos, predsednica Slovenske filantropije

sreda, 24. avgust, ob 10. uri v Kopru (SREDIŠČE ROTUNDA, Destradijev trg 11)

Uvodno_izobrazevanje_naslovka

Prostovoljstvo nudi številne priložnosti za vključevanje učencev. Le ti preko prostovoljskih aktivnosti usvajajo nova znanja, preizkušajo se v novih situacijah, razvijajo empatijo ter odraščajo v odgovorne posameznike. Prav tako je pomoč zunanjih prostovoljcev pogosto ključna za uspešnejše napredovanje otrok, ki potrebujejo dodatne spodbude in pomoč pri učenju. Prostovoljstvo v šolah spodbuja tudi Zakon o prostovoljstvu, kjer je v 35. členu zapisano, da se »prostovoljstvo kot družbeno vrednoto vključuje v vzgojno-izobraževalni sistem na podlagi meril in kriterijev, ki jih določajo predpisi na področju vzgoje in izobraževanja«. 

Za udeležbo je potrebna prijava do 17. 8. 2022 preko spletnega obrazca: https://www.filantropija.org/pomen-prostovoljstva-v-solah-za-celostni-razvoj-otrok/

*Dr. Anica Mikuš Kos, ustanoviteljica in predsednica Slovenske filantropije ter specialistka otroške psihiatrije, ima za sabo več kot 40 let izkušenj s šolskimi delavci v Sloveniji in tujini. Med drugimi je za učitelje zasnovala programe, katerih jedro so opolnomočenje, znanja in veščine za nudenje psihosocialne pomoči otrokom. V program je bilo doslej vključenih že okrog 20.000 učiteljev na različnih kriznih območjih v svetu (Kosovo, Irak, Kavkaz). Področje njenega delovanja je tudi razvijanje prostovoljskega dela v šolah. Je avtorica številnih knjig s področja duševnega zdravja ter skupnostnih modelov zaščite duševnega zdravja otrok beguncev in otrok na področjih oboroženih konfliktov.

Deli prispevek: