POMEN PROSTOVOLJSTVA V ŠOLAH ZA CELOSTNI RAZVOJ OTROK

Predavateljica: dr. Anica Mikuš Kos, predsednica Slovenske filantropije

sreda, 24. avgust, ob 10. uri v Kopru (SREDIŠČE ROTUNDA, Destradijev trg 11)

Uvodno_izobrazevanje_naslovka

Prostovoljstvo nudi številne priložnosti za vključevanje učencev. Le ti preko prostovoljskih aktivnosti usvajajo nova znanja, preizkušajo se v novih situacijah, razvijajo empatijo ter odraščajo v odgovorne posameznike. Prav tako je pomoč zunanjih prostovoljcev pogosto ključna za uspešnejše napredovanje otrok, ki potrebujejo dodatne spodbude in pomoč pri učenju. Prostovoljstvo v šolah spodbuja tudi Zakon o prostovoljstvu, kjer je v 35. členu zapisano, da se »prostovoljstvo kot družbeno vrednoto vključuje v vzgojno-izobraževalni sistem na podlagi meril in kriterijev, ki jih določajo predpisi na področju vzgoje in izobraževanja«. 

Za udeležbo je potrebna prijava do 17. 8. 2022 preko spletnega obrazca: https://www.filantropija.org/pomen-prostovoljstva-v-solah-za-celostni-razvoj-otrok/

*Dr. Anica Mikuš Kos, ustanoviteljica in predsednica Slovenske filantropije ter specialistka otroške psihiatrije, ima za sabo več kot 40 let izkušenj s šolskimi delavci v Sloveniji in tujini. Med drugimi je za učitelje zasnovala programe, katerih jedro so opolnomočenje, znanja in veščine za nudenje psihosocialne pomoči otrokom. V program je bilo doslej vključenih že okrog 20.000 učiteljev na različnih kriznih območjih v svetu (Kosovo, Irak, Kavkaz). Področje njenega delovanja je tudi razvijanje prostovoljskega dela v šolah. Je avtorica številnih knjig s področja duševnega zdravja ter skupnostnih modelov zaščite duševnega zdravja otrok beguncev in otrok na področjih oboroženih konfliktov.

Deli prispevek: