14. številka Odprte cone: Skupnost, skupnostni projekti in prostovoljske akcije

Odprta cona št. 14 je v celoti posvečena skupnostnim projektom, ki jih ustvarjajo ali sooblikujejo prostovoljci. Prostovoljsko delo močno povečuje pripadnost lokalni skupnosti, s prostovoljstvom se oblikujejo idejne skupnosti. Ker so nekatere skupnosti zaspale, je prav, da si preberete primere dobrih praks in najdete navdihe za vašo skupnost.

Odprta cona št. 14

13. številka Odprte cone: Prostovoljstvo v bolnišnicah

Odprta cona št. 13 je v celoti posvečena prostovoljstvu v bolnišnicah. V njej so združeni prispevki prostovoljcev, nevladnih organizacij, organizatorjev in koordinatorjev prostovoljstva v slovenskih bolnišnicah, razmišljanja izkušenih nosilcev prostovoljskih projektov, pa tudi pogled na možnosti razvoja v prihodnje. Carolyn Roe in Niamh Moore, koordinatorici prostovoljcev v Our Lady Hospice v Dublinu na Irskem, ki sta obiskali forum o prostovoljstvu v bolnišnicah 2013, pa sta prispevali uspešen model prostovoljstva, ki so ga razvili v njihovi bolnišnici.

13. številka Odprte cone

12. številka: Odprta cona

V letu 2012, ko smo sestavljali program dela, smo se odločili da je čas, da pogledamo, kaj se na področju prostovoljstva dogaja v posamezni slovenski regiji, kakšne so razlike v organiziranosti, podpori lokalne skupnosti in kaj vidijo prostovoljci in prostovoljske organizacije kot izzive, ki jih je treba še nasloviti. Vprašanje za nas, Slovensko filantropijo je bilo, kaj moramo kot krovna nacionalna organizacija za razvoj prostovoljstva narediti, da bomo odgovorili na potrebe s terena. Obiskali smo 6 slovenskih regij in v obstoječi številki Odprte cone predstavljamo naše obiske ter ugotovitve s terena.

Odprta cona št. 12
(pdf)

11. številka: Odprta cona

Da boste Zakon s podzakonskimi akti in s pogostimi vprašanji in odgovori ter drugimi relevantnimi informacijami, ki jih sistemska ureditev prinaša, našli na enem mestu, smo pripravili novo številko Odprte cone, posvečeno Zakonu o prostovoljstvu.

Odprta cona št. 11
(pdf)

10. številka: Odprta cona

V 10. številki Odprte cone smo za vas pripravili zanimive vsebine, ki so medgeneracijsko obarvane in spodbujajo k aktivnosti starejših.

Odprta cona št. 10
(pdf)

9. številka: Odprta cona

V 9. številki Odprte cone vam predstavljamo povzetke Evropskega leta prostovoljstva 2011.

Odprta cona št. 10
(pdf)

8. številka: Odprta cona

V 8. številki Odprte cone vam predstavljamo korporativno prostovoljstvo.

Odprta cona št. 8
(pdf)

7. številka: Odprta cona

V 7. številki Odprte cone, ki prihaja v jesenskem času, pozivamo, da med načrte za novo sezono dodate tudi prostovoljsko delo.  

7. številka: Odprta cona

6. številka: Odprta cona

V 6. številki Odprte cone si lahko preberete o 11. Festivalu prostovoljstva mladih, vtise z Dneva za spremembe, zaključke 7. Slovenskega kongresa prostovoljstva, intervju z Darkom Nikolovskim, številne prostovoljske utrinke in aktualne novičke.

Odprta cona št. 6
(pdf)

5. številka: Odprta cona, revija Slovenske mreže prostovoljskih organizacij

V 5. številki Odprte cone si lahko preberete o veliki prostovoljski akciji Dan za spremembe, intervju z šolskim ministrom Igorjem Lušičem, številne prostovoljske utrinke in aktualne novičke.

Odprta cona št. 5
(pdf)

4. številka: Odprta cona, revija Slovenske mreže prostovoljskih organizacij

V 4. številki boste našli intervju s predsednico Slovenske filantropije Anico Mikuš Kos.

Odprta cona št. 4
(pdf)

3. številka: Odprta cona, časopis o prostovoljstvu

Pri Slovenski filantropiji bo konec januarja izšla tretja številka časopisa Odprta cona, časopis o prostovoljstvu.

Namen Odprte cone je objavljanje koristnih informacij s področja prostovoljstva v Sloveniji in tujini v obliki novic, poročil, člankov, intervjujev, komentarjev, stripov, ilustracij, fotografij, križank, rebusov, ugank … Namenjen je tudi spodbujanje mladih h kreativnemu ustvarjanju.

Vabljeni k branju in ustvarjanju!

Odprta cona št. 3
(pdf)

2. številka: Odprta cona, časopis o prostovoljstvu

Pri Slovenski filantropiji je oktobra izšla druga številka časopisa Odprta cona, časopis o prostovoljstvu.

Namen Odprte cone je objavljanje koristnih informacij s področja prostovoljstva v Sloveniji in tujini v obliki novic, poročil, člankov, intervjujev, komentarjev, stripov, ilustracij, fotografij, križank, rebusov, ugank … Namenjen je tudi spodbujanju mladih h kreativnemu ustvarjanju.

Vabljeni k branju in ustvarjanju!

Časopis finančno podpirata Študentska organizacija Univerze v Ljubljani in Veleposlaništvo Združenih držav Amerike v Sloveniji.

Odprta cona št. 2
(pdf)

1. številka: Odprta cona, časopis o prostovoljstvu

Pri Slovenski filantropiji je aprila 2007 izšla prva številka časopisa Odprta cona, časopis o prostovoljstvu.

Namen ODPRTE CONE je objavljanje koristnih informacij s področja prostovoljstva v Sloveniji in tujini v obliki novic, poročil, člankov, intervjujev, komentarjev, stripov, ilustracij, fotografij, križank, rebusov, ugank … Namenjen je tudi spodbujanju mladih h kreativnemu ustvarjanju

Več o možnostih sodelovanja si lahko preberete v prvi številki, ki jo objavljamo v prilogi, na straneh 14 in 15.

Vabljeni k branju in ustvarjanju!

Odprta cona št. 1
(pdf)