1. številka Odprte cone za družbeno odgovorne pobude

V novi Odprti coni boste lahko prebrali zakaj se podjetja odločajo za družbeno odgovorne projekte, zakaj  pri zaposlenih vzpodbujajo prostovoljstvo in solidarnost, pokažemo pa tudi nekaj primerov dobrih praks. S kar nekaj slovenskimi podjetji Slovenska filantropija odlično sodeluje že leta. Preberite katera podjetja so to, kaj pravijo o sodelovanju zaposleni in vodilni ter se nam v kakšni izmed prihodnjih akcij pridružite tudi vi. Želimo vam zanimivo branje!

14. številka Odprte cone: Skupnost, skupnostni projekti in prostovoljske akcije

Odprta cona št. 14 je v celoti posvečena skupnostnim projektom, ki jih ustvarjajo ali sooblikujejo prostovoljci. Prostovoljsko delo močno povečuje pripadnost lokalni skupnosti, s prostovoljstvom se oblikujejo idejne skupnosti. Ker so nekatere skupnosti zaspale, je prav, da si preberete primere dobrih praks in najdete navdihe za vašo skupnost.

13. številka Odprte cone: Prostovoljstvo v bolnišnicah

Odprta cona št. 13 je v celoti posvečena prostovoljstvu v bolnišnicah. V njej so združeni prispevki prostovoljcev, nevladnih organizacij, organizatorjev in koordinatorjev prostovoljstva v slovenskih bolnišnicah, razmišljanja izkušenih nosilcev prostovoljskih projektov, pa tudi pogled na možnosti razvoja v prihodnje. Carolyn Roe in Niamh Moore, koordinatorici prostovoljcev v Our Lady Hospice v Dublinu na Irskem, ki sta obiskali forum o prostovoljstvu v bolnišnicah 2013, pa sta prispevali uspešen model prostovoljstva, ki so ga razvili v njihovi bolnišnici.

12. številka: Odprta cona

V letu 2012, ko smo sestavljali program dela, smo se odločili da je čas, da pogledamo, kaj se na področju prostovoljstva dogaja v posamezni slovenski regiji, kakšne so razlike v organiziranosti, podpori lokalne skupnosti in kaj vidijo prostovoljci in prostovoljske organizacije kot izzive, ki jih je treba še nasloviti. Vprašanje za nas, Slovensko filantropijo je bilo, kaj moramo kot krovna nacionalna organizacija za razvoj prostovoljstva narediti, da bomo odgovorili na potrebe s terena. Obiskali smo 6 slovenskih regij in v obstoječi številki Odprte cone predstavljamo naše obiske ter ugotovitve s terena.