DAN ZA SPREMEMBE povabi vse ljudi v Sloveniji, da sooblikujejo boljšo družbo, tako da se v svojem okolju povežejo v akcijah, ki lahko rešujejo aktualne probleme in izboljšujejo kakovost bivanja. Vsako leto aprila s sloganom Ne prepuščaj se toku, SPREMINJAJ tudi TI! nagovarjamo prebivalce Slovenije, da zavihajo rokave in vsaj za en dan postanejo prostovoljci in prostovoljke.

Pasted into Dogodki
Pasted into Dogodki
Pasted into Dogodki
PTIČ_NTP-02

NACIONALNI TEDEN PROSTOVOLJSTVA poteka vsako leto meseca maja po vsej državi in vključuje različne dogodke kot so okrogle mize na aktualne teme, povezane s prostovoljstvom. Predstavijo se številne prostovoljske organizacije, ki izmenjujejo izkušnje, obiskovalce vabijo v svoje vrste in se zabavajo, kot se znajo le prostovoljci.

  • Veseli dan prostovoljstva je osrednji dogodek Nacionalnega tedna prostovoljstva, kjer v središču Ljubljane na stojnicah in z raznolikimi animacijami širši javnosti predstavimo številne prostovoljske organizacije iz cele Slovenije, proslavimo svoje delo in se skupaj poveselimo.
Pasted into Dogodki
Pasted into Dogodki
Pasted into Dogodki
  • Slovesni dan prostovoljstva je slovesna podelitev priznanj najzaslužnejšim na področju prostovoljstva in poteka v okviru Nacionalnega tedna.

KONGRES/FORUM PROSTOVOLJSTVA izmenično potekata vsaki dve leti ob mednarodnem dnevu prostovoljstva, 5. decembru. Kongres je tematsko zmeraj usmerjen na najbolj aktualna področja organiziranega prostovoljstva, Forum pa je strokovno nacionalno srečanje, na katerem se zberejo strokovnjaki z obravnavanega področja.

Pasted into Dogodki
Slovenska filantropija