NAZIV-AKCIJE
kraj
regija
datum
trajanje
podrocje
vrsta
opis
namen
sodelujoci
Vabimo_prostovoljce
organizator
organizacije
oseba
Telefon
email
web
Nega bolnika na domu
Čebelarski center Lesce, Rožna dolina 50a, 4248 Lesce
Gorenjska regija
14.4. 2023
17.00 - 19.00
Socialna dejavnost
Drugo
Bernarda Poklukar Novak, diplomirana medicinska sestra vam bo  predstavila kaj vse zajema nega na domu. Praktično vam bo pokazala kako obrniti bolnika v postelji, zamenjati posteljno perilo, umiti lasišče nepokretnemu ali sedečem na invalidskem vozičku. Praktična delavnica je namenjena usposabljanju prostovoljkam projekta Starejši za starejše kot tudi vsem ostalim. Delavnica poteka v sodelovanju z Rdečim križem Slovenije, območnim združenjem Radovljica.
Usposobiti prostovoljce z novim znanjem in veščinami, ki jih bodo lahko uporabili pri skrbi za starejše.
15
DA
Ljudska univerza Radovljica
RKS- OZ RADOVLJICA, Občina Radovljica
Mojca Šolar Perko
041 762 616
lur.info@guest.arnes.si
https://lu-r.si/2023/03/27/dan-za-spremembe-na-luru/
Zvočna kopel
Celje
Savinjska regija
15. 4. 2023
10:00-11:00
Zdravje
Drugo
Zvočna kopel je edinstvena sprostitvena izkušnja.
Terapevtski instrumenti, tibetanske sklede, kristalne posode, COD- boben, uglašen na energijske centre v telesu (čakre) in gong, šamanski boben, zvončki in drugi instrumenti sprožijo vibriranje vsake celice v telesu. Naše telo vsebuje med 70 % do 85 % vode, ki prepoznava in sprejema te vibracije.
Zvočno kopel bo vodil Žan Juhart.
Izboljšanje počutja in zdravja z alternativnimi tehnikami
1
DA
Celjski mladinski center
EUROPE DIRECT Savinjska
Katja Kolenc
+386 31 852 505
katja.kolenc@mc-celje.si
https://www.dogaja.info/dogodki/4197-zvocna-kopel
Semenj izmenjave rast+
Divača
Obalno-kraška regija
22. 4. 2023
9. do 12.
Narava
Drugo
Semnji izmenjave rast+ oživljajo kulturno dediščino semanjih dnevov, ko se ljudje zberejo, da si izmenjajo presežke pridelkov, plodov, semen, rastlin in različnih izdelkov iz naravnih dobrin. Ob druženju si izmenjamo nasvete, izkušnje, znanje za boljšo rast rastlin in njihovo uporabo.

Ko presežek zaokroži med ljudmi, je izobilja dovolj za vse.
izmenjava rastlin, sadik,
2
DA
Zavod Dobra pot
Občina Divača
Nava Vardjan
040758346
nava.vardjan@dobra-pot.si
https://www.dobra-pot.si/novice.html
Za(čutimo) dobro s stanovalci domov starejših
DSO Hrastnik, Trbovlje, Izlake, Črni potok in Litija
Zasavska regija
15.4.2023
od 9,30 do 11.30
Ranljive skupine
Drugo
Prostovoljci programa Starejši za starejše društev upokojencev Zasavske pokrajine ta dan že leta posvečamo stanovalcem domov starejših, ki so nas vedno veseli in nas pričakujejo. Na ta dan jim skupaj z najmlajšimi iz vrtcev in šol, domačimi pevci in godci pripravimo recitacije, pevske in plesne nastope, napišemo lepe misli in želje, jih simbolično obdarimo in malo pocrkljamo. Vsi čutimo, da nas ta dan povezuje in si ob zaključku vedno rečemo "nasvidenje prihodnje leto".
Polepšati dan stanovalcem domov starejših, da se čutijo povezani z nami in da vsi začutimo dobro
67
DA
PZDU, Pokrajinska koordinacija programa Starejši za starejše Zasavske pokrajine
/
Jerica Laznik
040 698 179
jlaznik@gmail.com
/
S KONJI IN NARAVO DO BOLJŠEGA POČUTJA
Konjeniški park Starošince - Zavod Nazaj na konja, Starošince 37b, 2326 Cirkovce
Podravska regija
Sobota, 15.4.2023
10.00 - 13.00
Zdravje
Drugo
Naše prostovoljce in njihove družinske člane smo povabili, da nam pomagajo svet konj predstaviti skozi fotografski objektiv.
Sprehajali se bomo po pašnikih, prisluhnili življenjskim zgodbam naših konj, izpeljali nekaj aktivnosti ob in na konju, skupaj očistili konje, spoznavali njihovo govorico in se podali na kratek sprehod po našem parku. Skozi te aktivnosti se bomo povezali, sprostili in storili nekaj pozitivnega za naše zdravje in dobro počutje. Z nami bo tudi vrhunski italijanski fotograf Luigi Miano, ki bo poskrbel, da se vsi naši vtisi in doživetja pretvorijo krasne fotografije, s katerimi bomo obarvali našo novo spletno stran v nastajanju ter tako promoviramo duševno zdravje, aktivno preživljanje prostega časa, aktivnosti v naravi in intervence s pomočjo konj.
Ujeti pozitivna doživetja s pomočjo konj in narave skozi fotografski objektiv
max. 25
NE
ZAVOD NAZAJ NA KONJA, Starošince 37b, 2326 Cirkovce
Fotograf Luigi Miano (Italija)
Metka Demšar Goljevšček
040 416 604
metka@nakonju.si
https://www.facebook.com/nazajnakonja
Svetovalnica za starejše Nitka
Ljudska univerza Radovljica, Kranjska cesta 4, 4240 Radovljica
Gorenjska regija
12. 4. 2023
10.00 -12.00
Starejši
Drugo
Če potrebujete nasvet, informacijo, pogovor, ste v stiski, potem obiščite svetovalnico Nitko. Upokojeni socialni delavki, prostovoljki vam bosta svetovali o o možnih storitvah za starejše v Občini Radovljica, pomagali pri organizaciji ustrezne pomoči ali vam svetovali v osebni stiski. Svetovalnica poteka v sodelovanju s projektom Starejši za starejše, zato se lahko pridružite tudi kot prostovoljec/ka.

Za nasvet nas lahko tudi pokličete na telefon: 040 159 755 ali nam pišite: svetovalnica.nitka@gmail.com
Svetovanje starejšim, pridobitev novih prostovoljcev
5
DA
Ljudska univerza Radovljica
Projekt Starejši za starejši pri DU Radovljica, Občina Radovljica
Mojca Šolar Perko
041 762 616
lur.info@guest.arnes.si
https://lu-r.si/2023/03/27/dan-za-spremembe-na-luru/
Zdrav duh v zdravem telesu
Logatec
Osrednjeslovenska regija
15.4.2023
10.00 - 17.00
Ranljive skupine
Drugo
Ob 10.00 uri bomo organizirali pohod iz Azilnega doma oziroma Namestitvenega centra Logatec do Hiše sadeži družbe Logatec . Ob 11.00 uri bomo v Hiši pripravili pogostitev s prigrizki, kavo in čajem ter možnostjo druženja in sodelovanja v družabnih igrah. Ob 12.00 pohod nazaj iz Hiše do AD/NC Logatec. Ob 13.00 uri je predviden čas za kosilo. Ob 15.00 pa sledi popoldanska joga in druženje – 17.00 Zaključek.
Namen akcije je na eni strani uporabnikom AD/NC Logatec ob prijetnih aktivnostih predstaviti lokalno okolje in razširiti njihovo socialno mrežo ter jih spodbuditi k soustvarjanju dogodka in tako prispevati k večjemu občutku vključenosti v družbo. Na drugi strani pa akcija prispeva tudi k razbijanju predsodkov in k skupnostnemu so-ustvarjanju bolj prijetnega prostora za vse.
5
DA
Hiša sadeži družbe Logatec, Slovenska filantropija
URAD VLADE REPUBLIKE SLOVENIJE ZA OSKRBO IN INTEGRACIJO MIGRANTOV, Sektor za sprejem in oskrbo: Azilni dom Ljubljana – Izpostava Logatec
Ana Kapelj
070 691 658
ana.kapelj@filantropija.org
https://www.facebook.com/hisasadezidruzbelogatec
OZARA SLOVENIJA
MARIBOR
Podravska regija
14.4.2023
3 URE
Drugo
Drugo
Vsak je lahko prostovoljec, tudi tisti, ki običajno koristi ali celo potrebuje usluge prostovoljcev. Tako bomo ta dan razdelili veliko lističev z lepo mislijo naključnim ljudem, katere bomo srečali na našem sprehodu. Podarili bomo tudi nasmeh in prijazno besedo.
Nekomu polepšat dan
cca 10
NE
Selina Kosec Karnet
/
Selina Kosec Karnet
070 550 657
selina.kosec@ozara.org
/
»Hočeš f Hoče« - analiza kolesarskega koridorja številka 6
Maribor
Podravska regija
11.4.2023
17.00 - 19.00
Drugo
Drugo
Mariborska kolesarska mreža bo letošnji Dan za spremembe ZAČUTILA DOBRO s krožno vožnjo s kolesi do Hoč in nazaj. Dogodek bo rekreativno-strokovne narave, saj bomo kolesarili po kolesarskem koridorju številka 6, ki nas iz Glavnega trga vodi do Hoč in ga med vožnjo posneli, analizirali in se pri tem hkrati rekreirali. Zbor udeležencev bo na dvorišču Centra mobilnosti Maribor, Partizanska 21, kjer se bomo dobili v torek 11. 4. 2023 ob 17.00 uri. Najprej se bomo na kratko seznanili s ključnimi točkami Pravilnika o kolesarskih površinah in o kolesarskih povezavah, da bodo vsi udeleženci seznanjeni z osnovnim znanjem za spremljanje in izvajanje analize na poti. Skupaj bomo na zemljevidu, katerega bo dobil vsak udeleženec preverili, kje nas bo vodila pot do Hoč. Med potjo se bomo večkrat ustavili, predebatirali problematične točke, iskali rešitve za izboljšave in jih vnesli v aplikacijo Kolesarsko mesto za zbiranje kritičnih točk kolesarske infrastrukture v Mariboru. Krožno vožnjo bomo predvidoma zaključili okoli 19.00 ure. Vljudno vabljeni na dogodek vsi, ki imate radi kolesarjenje in želite pomagati spremeniti našo družbo na bolje!
PS: v primeru dežja bomo dogodek prestavili.
Skupinsko kolesarjenje in analiza kolesarske infrastrukture.
10-15
DA
Mariborska kolesarska mreža
/
Blaž Gamse
040 556 459
mkm.kolesarji@gmail.com
https://ibikemaribor.com/hoces-f-hoce-dan-za-spremembe-2023/
5 ŽENSK V ŽENSKI IN TAO JOGA OBRAZA
MC Dravograd
Koroška regija
20.4.2023
17:00 - 19:00
Zdravje
Drugo
V nas je 5 žensk in vseh 5 mora biti prižganih in enakomerno aktivnih. Prva ženska v nas je VIZIONARKA in je kot naša duša dvojčica, ki je povezana z jetri, močjo in vizijo. Njena energija je silovita in nam omogoča postati to, kar smo si vedno želele. Prebudimo in okrepimo jo z vajami TJO tako, da aktiviramo očesne mišice in vid, sproščamo čeljustni sklep ter gladimo področje med obrvmi. Delavnico vodita Dragica Navodnik in Anita Skutnik.
Samopomoč
2
DA
Dragica Navodnik in Anita Skutnik.
Društvo varno aktivnih poti-VAP
Aleksandra Gantar
031739860
mladinskicenter.dr@gmail.com
https://www.facebook.com/events/696992922210449/?ref=newsfeed
V stiku
Mladi zmaji Bežigrad, Vojkova 73, Ljubljana
Osrednjeslovenska regija
15.4.2023
14h-18h
Otroci in mladi
Drugo
Z namenom vzpostavljanja stika s telesom bomo izvajali različne aktivnosti, ki bodo krepile samozavedanje, razmišljanje o sebi in svojem telesu, samo izražanje in prisotnost v trenutku.

- 14.30 – 17.30 bo v ali pred mladinskim centrom potekala delavnica na temo duševnega zdravja. Mladi bodo iz gline oblikovali sebe in razmišljali o tem, kako se počutijo v svojem telesu, kakšne so njihove vrednote in na kakšen način skrbijo zase in svoje telo.

- Od 15.00 naprej - izdelava mečev in ščitov in mečevanje. Mladi bodo v ali pred mladinskim centrom izdelali svoje meče in ščite ter se kasneje pomerili v mečevanju.

- Od 15.30 naprej - turnir v namiznem tenisu. Mladi bodo v mladinskem centru ali na igrišču igrali namizni tenis.

- 16.00 – 17.30 – peka palačink.
Pomagati (predvsem) mladim vzpostaviti stik s svojim telesom in ga negovati na način, ki je njim blizu
5
DA
Javni zavod Mladi zmaji
/
Ema Špan
051 659 025
ema.span@mladizmaji.si
https://mladizmaji.si/
Delavnica na temo zdravega načina prehranjevanja med mladimi
Mladinski center Metlika
Jugovzhodna Slovenija
14.4.2023
19.00 - 20.30
Zdravje
Drugo
Na Zavodu Metlika se veliko posvečamo temi duševnega zdravja med mladimi. Skozi vse leto pripravljamo delavnice, s pomočjo katerih ozaveščamo javnost, se povezujemo z lokalnimi institucijami ter društvi ter nudimo mehke vsebine, da opolnomočimo mlade z raznimi tehnikami sproščanja.
Prav v ta namen bomo pripravili delavnico z lokalno dietetičarko in predstavili pasti hitre hrane med mladimi. Prav tako bomo opozarjali na hitre pripravke, ki pogosto niso prava izbira za naša telesa ter ponudili bolj zdrave alternative, po katerih lahko posežemo v tem hitrem tempu življenja.
Ozaveščanje, predavanje, sodelovanje
več
DA
Zavod za turizem, kulturo, šport in mladino Metlika
/
Andreja Fir
040691613
andreja.fir@zavodmetlika.si
https://www.facebook.com/ztksmm
"OK je biti ne OK"
Mladinski center Ormož
Podravska regija
15. 4. 2023
10.00-13.00
Zdravje
Drugo
Letošnji Dan za spremembe bomo namenili duševnemu zdravju. Z namenom, da bi mladim zagotovili "varno zavetje", kamor lahko pridejo po pomoč ali pogovor, bomo predstavili dejavnosti, ki naslavljajo to pomembno tematiko. Skupaj si bomo pripravili zdrav zajtrk, nato pa si ogledali kratki filmček kot uvod v naš "dan za spremembe".

Mladim udeležencem bomo predstavili koncept podporne skupine, ki bo namenjena laičnemu reševanju vsakdanjih težav. Seznanili se bomo tudi s tehnikami sproščanja.
Ustvariti varno točko za mlade, kjer se bodo počutili sproščeno in kamor se bodo vračali. Mladim bomo prav tako predstavili prostovoljske možnosti pri nas.
5
DA
Ljudska univerza z enoto Mladinski center Ormož
/
Monika Viher
040345281
mcormoz@siol.net
https://www.instagram.com/mcormoz/
POMLADIMO GOZDOVE 2023
NA 5 LOKACIJAH PO SLOVENIJI: v bližini Kočevja (Polom), Lovrenca na Pohorju, Smrečja pri Bohorju, v Mošah pri Medvodah in na Goriškem Krasu (Renče)
Podravska regija
25. 3. 2023
9.00 do 12.00
Narava
Drugo
Družba Slovenski državni gozdovi organizira že četrto vseslovensko prostovoljsko akcijo sadnje mladih dreves Pomladimo gozdove 2023, ki bo v soboto, 25. 3. 2023 od 9.00 do 12.00 ure potekala na naslednjih lokacijah:
- na Kočevskem v bližini vasi Polom,
- nad Lovrencem na Pohorju,
- v Smrečju pri Bohorju,
- v Mošah pri Medvodah in
- v Renčah na Goriškem Krasu, kjer bo na požarišču potekala tudi setev semen različnih drevesnih vrst.

Za vsako od lokacij je na spletni strani SiDG objavljeno zbirno mesto, informacija o dostopu in geografskih koordinatah.

Na spletni strani se zaradi lažje organizacije zbirajo tudi obvezne prijave udeležencev, kjer lahko s klikom na prijavnico: PRIJAVA prostovoljcev na akcijo »Pomladimo gozdove« ena oseba prijavi tudi večje število udeležencev.

Posadili bomo okoli 6.000 sadik različnih drevesnih vrst. V bližini Renč na Goriškem Krasu pa bomo na površini, ki jo je prizadel lanski veliki požar, poleg sadnje drevesnih sadik še posejali 24 kilogramov semen različnih drevesnih vrst.
Namen je širiti zavest o pomenu gozda, ki ga želimo pustiti zanamcem v čim boljšem stanju.
cca 500
NE
državno podjetje Slovenski državni gozdovi, d.o.o. (SiDG d.o.o.)
Kot partnerji bodo z nami v projektu sodelovali: Zavod za gozdove Slovenije, Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov in Zveza tabornikov Slovenije. V letošnjem letu bodo kot partnerji in podporniki akcije sodelovala tudi podjetja: Solis Timber, Toyota Adria, Tajfun Planina in Etrel.
Suzana Rankov, vodja službe za korporativno komuniciranje SiDG
08 2007 128
pr@sidg.si
Spletna stran SiDG: https://www.sidg.si/, FACEBOOK: https://www.facebook.com/slovenskidrzavnigozdovi/
Nisi sam- začutimo dobro
Novo mesto
Jugovzhodna Slovenija
14. 4. 2023
8.30-13.00
Ranljive skupine
Drugo
Območno združenje RKS Novo mesto bo ta dan povezalo mlade prostovoljce s stanovalci Varstveno delovnega centra Novo mesto. Ko se povežemo in skupaj ustvarjamo, se bolje razumemo in spoštujemo. Tako krepimo prostovoljno delo in dobro počutje širše družbe.


KAKO BO AKCIJA POTEKALA?

S stanovalci VDC Novo mesto bomo preživeli petkovo dopoldne z različnimi dejavnostmi, kot so:
- sprehod do Gostišča Loka+glasbena delavnica
- sprehod do kmetije DSO NM
- poslikava stene garaže pri VDC
- ustvarjalna in glasbena delavnica

V zaključku predstavimo izvedene dejavnosti in se poslovimo s pesmijo, plesom in spominskim darilcem. Druženje prinese drugačen utrip dneva in hkrati krepi medgeneracijske vezi in sožitje.

Druženje in medsebojno sodelovanje, spoznavanje, utrjevanje pozitivnih vrednot.
60
DA
Območno združenje RKS Novo mesto
Gimnazija NM, CSŠ Novo mesto, OŠ Šmihel, krajevne organizacije RK
Barbara Ozimek
+38641746742
novo-mesto.ozrk@ozrks.si
novomesto.ozrk.si
Mesečni izzivi
OŠ Toneta Šraja Aljoše Nova vas
Primorsko-notranjska regija
januar - maj 2023
5 tednov
Vzgoja in izobraževanje
Drugo
Na OŠ Toneta Šraja Aljoše smo v letošnjem šolskem letu pričeli z aktivnostmi, ki učence spodbujajo k temu, da se trudijo delovati in živeti skladno s pozitivnimi prepričanji in vrednotami. Menimo, da je dobro počutje tisto, ki nam omogoča, da lahko v polnem pomenu razvijamo svoje znanje, se izpolnjujemo in prispevamo v dobro skupnosti, zato so na naši šoli v mesecu januarju snežila dejanja prijaznosti. Po šoli so bili obešeni plakati, ki so učence nagovarjali k prijaznim dejanjem. Ko so bili učenci prijazni drug do drugega, so zraven podali tudi kartico prijaznosti in s tem povzročili pravi snežni metež prijaznosti.
V mesecu februarju smo z drobnimi dejanji, majhnimi pozornostmi in besedami sejali ljubezen. Učenci so morali v februarskem izzivu drobnih dejanj, na plakat prilepiti srce in vanj zapisati, kaj imajo najraje na naši šoli.
V mesecu marcu pa se vsi na šoli trudimo prispevati k boljši družbi prihodnosti, ki bo bolj odprta, usmerjena k sodelovanju, odgovornosti, strpnosti in bo temeljila na spoštovanju do soljudi.
Zavedamo se, da nas obnašanje v skladu z vrednotami dela v življenju bolj zadovoljne, srečne in je ključno za občutek smiselnosti. Učence spodbujamo k temu, da verjamejo vase in si postavljajo čim višje cilje, vendar so kljub vsemu pozorni tudi na to, da so pri tem pošteni, spoštljivi, delavni ter razvijajo vrednote, ki so pomembne za sočloveka, za družbo in celoten svet.
V letošnjem šolskem letu pa nas čakata še dva izziva, ki se bosta odvijala predvidoma v mesecu aprilu in maju.
Spodbujanje pozitivne klime v vzgojno izobraževalnem procesu
150 učencev
DA
Tina Zobec Pirnat
/
Tina Zobec Pirnat
017098831
tina.zobec-pirnat1@guest.arnes.si
https://ostsaljose.splet.arnes.si/category/aktualno/dogodki/
Brezplačna predavanja za starše
preko spleta (Zoom)
Osrednjeslovenska regija
5., 12., in 19. april
20.00 - 21.30
Zdravje
Drugo
Skavti v sodelovanju s partnerji organiziramo cikel brezplačnih predavanj za starše, s katerim želimo olajšati kakšno dilemo pri vzgoji in jih spodbuditi, da naredijo korak naprej v skrbi za svoje in otrokovo zdravje.
Dotaknili se bomo aktualnih tematik, ki se med seboj pomembno prepletajo – pomena gibanja, pozitivne samopodobe, spolne vzgoje ter prednosti in pasti zaslonskih tehnologij.
Teme predavanj bodo:
5.4.2023 / Pomen gibanja za zdrav razvoj in učno uspešnost otrok, Gregor Starc (SloFit)
12.4.2023 / Vzgoja v digitalnem in družinska e-pravila, Franja Gros (Center Logout)
19.4.2023 / Celostna spolna vzgoja v digitalizirani družbi, Benjamin Tomažič (Inštitut Integrum)

Predavanja so brezplačna in namenjena širši javnosti, obvezna pa je predhodna prijava: forms.gle/FX4nJ5CegUmdLfZM8
Starše opolnomočiti pri vzgoji in jih spodbuditi k skrbi za svoje in otrokovo zdravje
5
NE
Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov
SloFit, Center Logout, Inštitut Integrum
Maja Karo
031210944
maja.krajnc@skavti.si
https://www.instagram.com/skavti_zdravje/
Tehnike sproščanja
sejna soba Občine Logatec - 1. nadstropje
Osrednjeslovenska regija
14. 4. 2023
začetek ob 9. uri, konec ob 10. uri in 30 minut
Zdravje
Drugo
Udeleženci bodo spoznali dihalne vaje, tehniko postopnega mišičnega sproščanja in tehniko vizualizacije pomirjujočega kraja. Redna vadba tehnik sproščanja ima številne pozitivne učinke za posameznikovo telesno in duševno zdravje. Delavnica je dolga 90 minut.
Ozaveščanje o pomembnosti tehnik sproščanja za posameznikovo telesno in duševno zdravje.
0
NE
Center za krepitev zdravja, ZD Logatec
Akcijo podpira Občina Logatec
Gorina Vilić - vodja Centra za krepitev zdravja
051 253 0112
ckz@zd-logatec.si
https://www.mojaobcina.si/logatec/
Medsebojni odnosi
sejna soba Občine Logatec - 1. nadstropje
Osrednjeslovenska regija
11. 4. 2023
začetek ob 17. uri, konec ob 18. uri in 30 minut
Vzgoja in izobraževanje
Drugo
Predavanje bo organizirano za starše osnovnošolskih otrok, ki jih zanima, kako ohranjati odnose v družini in s tem zagotoviti zdravo, spodbujajoče razvojno okolje.
Nuditi vsebine staršem osnovnošolskih otrok za ohranjanje odnosov v matični celici - družini.
2
DA
brLOG - Program za mlade Logatec
Akcijo podpira Občina Logatec
Liza Palhartinger - Perc
030 720 324
liza.palhartinger-perc@gov.si
https://www.facebook.com/programzamladelogatec/
Čutim in zaznam
Šmartno pri Litiji
Osrednjeslovenska regija
15. 4. 2023
9.00 - 12.00
Vzgoja in izobraževanje
Drugo
Izdelvali bomo senzorne table in senzorne plošče, ustvarjali, sadili, okušali, se družili ob čaju in piškotih...
Ustvarjati skupaj
približno 20
DA
OŠ Šmartno
/
Vlasta Tacer
01 8900163
vlasta.tacer@os-smartnolitija.si
https://www.os-smartnolitija.si/
Funky Flea Market
ULCA (Trg OF, podhod glavne železniške postaje)
Osrednjeslovenska regija
15.4.
11.00 - 17.30
Drugo
Drugo
FUNKY FLEA MARKET SE VRAČA!! [eng below]

KAJ? Bolšji trg z najbolj funky stvarmi! Prodaja in izmenjava oblačil, torb, superg, modnih dodatkov in še kaj.
Spremljevalni program: kava, čaj in funky glasba. Dobro vzdušje ZAGOTOVLJENO!

KDAJ? V SOBOTO, 15. aprila od 11.00 do 17.30 ure.
KJE? ULCA (podhod železniške postaje, Trg OF 10, Ljubljana). V primeru lepega vremena bomo dogodek prestavili v Severni mestni park, Navje.

PRIDI, KUPI, PRODAJ ali MENJAJ!

…..
Za REZERVACIJO mize izpolni obrazec do petka 7. aprila, število mest je omejeno
https://forms.gle/uwzne8ZteoXwRcFC6
Če imaš kakšno vprašanje, nas kontaktiraj na 064 188 214 ali na info@ulca.si.
Po prijavi boš prejel_a podatke za plačilo KOTIZACIJE v višini 10 EUR. Plačilo kotizacije ti zagotavlja mizo na Funky Flea Marketu. Kotizacijo v vrednosti 7 EUR ti povrnemo v primeru, če se dogodka tudi udeležiš.

---------------------------------------------

THE FUNKY FLEA MARKET IS BACK IN TOWN!!

WHAT? A flea market with the funkiest stuff! Selling and exchanging clothes, bags, sneakers, accessories and more.
Accompanying programme: coffee, tea and funky music. Good atmosphere GUARANTEED!

WHEN? Saturday, 15 April from 11.00 to 17.30.
WHERE? ULCA (underpass of the railway station, Trg OF 10, Ljubljana). In case of good weather we will move the event to the North City Park, Navje.

COME, BUY, SELL or CHANGE!

.....
To BOOK a table, fill in the form by Friday 7 April, places are limited
https://forms.gle/uwzne8ZteoXwRcFC6
If you have any questions, please contact us on 064 188 214 or info@ulca.si.
Prodaja rabljenih oblačil
5
DA
Zavod Bob / ULCA
ČS Center
ULCA
064188214
info@ulca.si
https://fb.me/e/WdOHTu5q
5 ŽENSK V ŽENSKI
Večgeneracijski center Andeški hram – SLOVENJ GRADEC
Koroška regija
20.4.2023
10.00 – 11.30
Zdravje
Drugo
Narava ima svoj cikel in če ob pravem času počnemo prave stvari ter poskrbimo za tisti organ, ki je trenutno prižgan, ga okrepimo. Delavnica je namenjena za krepitev duševnega zdravja. Z vami bo Dragica Navodnik.
medgeneracijsko druženje, skrb za zdravje
2
DA
Večgeneracijski center Andeški hram
MOCIS Slovenj Gradec
Nataša Založnik, Brigita Marin
070 669 025
vgc@mocis.si
https://www.mocis.si/vgc/ , https://www.facebook.com/profile.php?id=100067346977889
Razpis za izbor naj prostovoljca/prostovoljke in naj prostovoljske organizacije Mestne občine Velenje za 2022
Velenje
Savinjska regija
15.3.-15.4.2023
en mesec
Drugo
Drugo
Mestna občina Velenje je skupaj z Mladinskim centrom Velenje in Mladinskim svetom Velenje 15. marca na spletni strani www.velenje.si in http://www.mc-velenje.si/ objavila razpis za izbor naj prostovoljca/prostovoljke in naj prostovoljske organizacije Mestne občine Velenje za 2022, ki ga simbolično zapiramo prav 15. aprila ob dnevu za spremembe.
spodbujanje in nagraditev prostovoljstva
veliko
DA
Mestna občina Velenje
Mladinski center Velenje, Mladinski svet Velenje
Nina Smrekar
(03) 898 19 22
info@msv.si
http://www.mc-velenje.si/
Velikonočna ustvarjalnica
VGC Andeški hram
Koroška regija
6.4.2023
8.00-9.00
Zdravje
Drugo
Bliža se čas praznikov in s tem velikonočnega ustvarjanja. Na delavnici boste dobili nekaj ustvarjalnih idej.
ustvarjanje
5
DA
VGC Andeški hram
CKZ
Nataša Založnik
070669025
vgc@mocis.si
https://www.mocis.si/vgc/
Vadba za starejše
VGC Andeški hram
Koroška regija
14.4.2023
9.00-9.45
Šport in rekreacija
Drugo
Vadba za starejše je zelo pomembna pri ohranjanju zdravja, telesne energije in moči za vsakdanje življenje in zdravje.
spodbujanje telesne vadbe starejših
7
DA
VGC Andeški hram
CKZ
Nataša Založnik
070669025
vgc@mocis.si
https://www.mocis.si/vgc/
Vadba za starejše
VGC Andeški hram
Koroška regija
21.4.2023
9.00-9.45
Šport in rekreacija
Drugo
Vadba za starejše je zelo pomembna pri ohranjanju zdravja, telesne energije in moči za vsakdanje življenje in zdravje.
spodbujanje telesne vadbe starejših
7
DA
VGC Andeški hram
CKZ
Nataša Založnik
070669025
vgc@mocis.si
https://www.mocis.si/vgc/
Vadba za starejše
VGC Andeški hram
Koroška regija
21.4.2023
9.00-9.45
Šport in rekreacija
Drugo
Vadba za starejše je zelo pomembna pri ohranjanju zdravja, telesne energije in moči za vsakdanje življenje in zdravje.
spodbujanje telesne vadbe starejših
7
DA
VGC Andeški hram
CKZ
Nataša Založnik
070669025
vgc@mocis.si
https://www.mocis.si/vgc/
Vadba za starejše
VGC Andeški hram
Koroška regija
7.4.2023
9.00-9.45
Šport in rekreacija
Drugo
Vadba za starejše je zelo pomembna pri ohranjanju zdravja, telesne energije in moči za vsakdanje življenje in zdravje.
spodbujanje telesne vadbe starejših
7
DA
VGC Andeški hram
CKZ
Nataša Založnik
070669025
vgc@mocis.si
https://www.mocis.si/vgc/
VEVERIČKE POMAGAJO
VRTEC MAVRICA IZOLA IN VRTNARIJA AGRARIJA IZOLA
Obalno-kraška regija
od 3.4. - 7.4. 2023
približno od 9. ure - 11. ure
Drugo
Drugo
1 DAN :.sodelovanje in pomoč otrok starih od 4-6 let v skupini otrok starosti od 1-2 leti. Sodelujejo pri igri, hranjenju, pospravljanju, itd .DOPOLDAN PREŽIVIMO Z DOJENČKI ( VRTEC MAVRICA IZOLA )

2.DAN : pomoč v VRTNARIJI AGRARIJA IZOLA: presajamo rožice, zalivamo rožice, urejamo in sodelujemo pri ureditvi samega prostora vrtnarije.
povezovanje z vrtcem, okoljem in prostovoljna pomoč otrok iz skupine VEVERIČKE
20 otrok in vzgojiteljice
DA
VRTEC MAVRICA IZOLA
VRTEC MAVRICA IZOLA IN AGRARIJA VRTNARIJA IZOLA
Melita Čermelj in Nika Jug
031/879 047
melicer085@gmail.com
VRTEC MAVRICA IZOLA
  • Cara Mengekstrak Domain dari URL di Notepad++
  • WordPress CMS Checker
  • slot gacor