NAZIV-AKCIJE
kraj
regija
datum
trajanje
podrocje
vrsta
opis
namen
sodelujoci
Vabimo_prostovoljce
organizator
organizacije
oseba
Telefon
email
web
DIGITALNI ODKLOP
Mihovica 43, Šentjernej
Jugovzhodna Slovenija
15.4.2023
od 10.00 do 17.00
Otroci in mladi
Posredovalnica veščin
Mladi dandanes vse preveč časa namenjajo uporabi tehnologije in se s tem oddaljujejo od realnosti, od pristnega stika s svojim okoljem, z družino, sovrstniki, z naravo in navsezadnje izgubljajo tudi stik s samim sabo. Poleg tega, da tehnologija negativno vpliva na njihov fizični razvoj in zdravje pa deluje negativno tudi s socialnega vidika in z vidika duševnega zdravja. V današnjih časih so mladi mnogo bolj podvrženi osamljenosti, depresiji, tesnobi in različnim oblikam zasvojenosti, kjer bi izpostavili prav zasvojenost s sodobno tehnologijo, kot kdajkoli prej. Zato bo akcija namenjena mladim v starosti od 13 do 30 let, ki bodo z različnimi aktivnostmi v naravi, aktivno sodelovali pri oblikovanju spontanega učnega procesa in v podpornem okolju (za)čutili dobro.
Mlade za en dan “odklopiti” od vseh naprav in jih postaviti v naravno okolje ter jim ponuditi možnost raziskovana v takšnem okolju in spoznavanja različnih praks življenja v stiku z naravo ter jih na ta način približati sebi in jim zagotoviti obilo dobrega počutja.
ena prostovoljka
DA
Društvo za zdravo življenje, okolje in samooskrbo Nova Zemlja
jih ni
Janja Brečko
040 171 373
projekt.novazemlja@gmail.com
https://projektnovazemlja.weebly.com/dan-za-spremembe---za269utimo-dobro.html in https://www.facebook.com/projekt.novazemlja
Moj 1. kruhek in slastna pizza - Delavnica za otroke v akciji ZA(ČUTIMO) DOBRO
Pekarna Kruhek, Bohoričeva ulica 19, Krško
Posavska regija
15. 4. 2023
3 ure (od 9. do 12. ure)
Otroci in mladi
Posredovalnica veščin
"Ali ste vedeli, da s prostovoljstvom ustvarjamo bolj vključujočo skupnost, krepimo občutek pripadnosti, izboljšujemo dobro počutje vseh in spodbujamo družbeno angažiranost, ki lahko pomembno in trajno vpliva na sliko družbe, v kateri živimo?

Dan za spremembe je največja vseslovenska prostovoljska akcija, ki je nastala z namenom spodbujanja državljanov vseh starosti k aktivnemu odzivu na potrebe svoje skupnosti." (Vsebina iz objave Slovenske filantropije ob 14. Dnevu za spremembe)

Letos bo akcija potekala 15. aprila s sloganom

ZA(ČUTIMO) DOBRO.

Kot nosilci prostovoljske akcije v svoji soseski, sodelujemo pri organizaciji akcije Dneva za spremembe 15. 4. 2023.

Ugotovili smo, kje je v skupnosti možno uvesti spremembe na bolje in zato ponujamo nove priložnosti za otroke in mlade. Organiziramo akcijo prenosa znanja in pridobivanja veščin;
Moj 1. kruhek in slastna pizza – Delavnica za otroke v akciji ZA(ČUTIMO) DOBRO.

Želimo spodbuditi otroke in mladostnike, da zamesijo in spečejo svoj "1. kruhek" in sami pripravijo in nadevajo "čisto svojo slastno pizzo".

NAJBOLJŠA VSEH ČASOV!!!

Priče smo ponosu otrok, ko smo bili mentorji - prostovoljci na taborih v Vinici v izvedbi Društva "IZVIR" za prostovoljsko delo, preventivo in svetovanje otrok in mladostnikov, Krško pri peki pizze ter drugih senzoričnih in teambuilding delavnic Društva FOKUS KRŠKO.

Spodbujamo prostovoljstvo z namenom prenosa znanja in dviga kvalitete življenja.
Posebej pomembna je učinkovita medgeneracijska povezanost, ki poglablja občutke pripadnosti.

S cilji delavnice; krepitve samozaupanja in vere vase pri otrocih in mladostnikih, medsebojnega spoštovanja ter večnega razvoja družbe, vabljeni, da se nam pridružite.

Slogan naše delavnice; KO SE UČIM - ZMOREM

GOSTITELJ:
Društvo za motivacijo razvoja osebnosti FOKUS KRŠKO s prostovoljci

SOGOSTITELJI:
- Mestna občina Krško
- Kruhek Sevnica, proizvodnja kruha, svežega peciva in sladic, PE Krško d.o.o., Bohoričeva ulica 19 - Natalija Hostnik

Morda bi lahko Pekarna uvedla kot novost: možnost, da otroci kdaj praznujejo rojstni dan malo drugače. Ob skupnem ustvarjanju in izdelavi dobrot, ki jih potem lahko tudi zaužijejo, kar v pekarni in slaščičarnici?

Mar ni imenitno?!

Prisrčno vabljeni v našo družbo.

POMEMBNO OPOZORILO: Zaradi omejenega števila sodelujočih so predhodne prijave na dogodek obvezne, do 13. 4. 2023, do 18. ure, vodji delavnice, Đurđi Braje.

Ta brezplačna delavnica bo potekala v Pekarni Kruhek na Bohoričevi ul. 19, v Krškem, v soboto, 15. aprila 2023, od 9. do 12. ure. Za finančno podporo se bomo obrnili na donatorje. V primeru povečanega interesa bomo delavnico ponovili v tednu prostovoljstva med 22. 5. 2023 in 28. 5. 2023. Za nove možnosti smo že bili naprošani te dni, ko smo že dogovarjali delavnico, tudi s strani odraslih-za to ciljno populacijo, vendar, prioriteta ostaja graditev samopodobe in izobraževanje otrok in mladostnikov.

Kontakt: Đurđa Braje, idejni vodja
T: 031-441-598
E: fokus.krsko@gmail.com
Organiziramo akcijo prenosa znanja in pridobivanja veščin. Želimo spodbuditi otroke in mladostnike, da zamesijo in spečejo svoj "1. kruhek" in sami pripravijo in nadevajo "čisto svojo slastno pizzo". NAJBOLJŠA VSEH ČASOV!!!! Posebej pomembna je učinkovita medgeneracijska povezanost, ki poglablja občutke pripadnosti. Temeljni cilj delavnice; krepitve samozaupanja in vere vase pri otrocih in mladostnikih, medsebojnega spoštovanja, občutkov pripadnosti, bogatenje in prenos znanja in veščin med generacijami. Sporočilo - Slogan naše delavnice; KO SE UČIM - ZMOREM.
6-8
DA
Društvo za motivacijo razvoja osebnosti FOKUS KRŠKO, Bohoričeva ulica 13, 8270 Krško, Enota: CKŽ 53, 8270 Krško (v občinski poslovni stavbi najet poslovni prostor z dvorano in pisarno 60 m2)
Mestna občina Krško, Pekarna Kruhek Sevnica, proizvodnja kruha, svežega peciva in Sladic, PE Krško d.o.o., Bohoričeva ulica 19, 8270 Krško
Đurđica Braje, davčna upokojenka, ustanoviteljica in predsednica Društva FOKUS KRŠKO - nagrajenka Slovenske filantropije s posebnim priznanjem za nesebično prostovoljsko delo z ranljivimi skupinami na predlog Generalnega davčnega urada, Društva gluhih in naglušnih Posavja Krško, ZPM Krško v l. 2016 za leto 2015 na razpisu za Naj prostovoljca javne uprave ter nagrajenka Občine Krško po glasovanju občanov na razpisu za Naj prostovoljko Občine Krško, v kategoriji nad 30 let v l. 2019 za leto 2018
031-441-598, 07/49-22-645
fokus.krsko@gmail.com
https://www.facebook.com/FOKUSKRSKO, @fokuskrsko
Osnove oblikovanja uporabnih predmetov iz gline
VDC Tončke Hočevar, enota Tončkin atelje, Parmova 53, Ljubljana
Osrednjeslovenska regija
12.4.2023
9:00 do 10:00 ure
Kultura in umetnost
Posredovalnica veščin
Enota Tončkin atelje bo ta dan odprla vrata vsem, ki se želijo pobližje spoznati z glino in se naučiti spretnosti, kako iz gline oblikovati uporabne predmete.
delitev znanja
1
NE
Varstveno delovni center Tončke Hočevar
/
Petra Bizjak
041300229
petra.bizjak@vdc.si
www.vdc.si
UČIMO SE SPROŠČATI
Večgeneracijski center Andeški hram – SLOVENJ GRADEC
Koroška regija
11.4. 2023 – 14.4.2023
9.00 – 10.30
Zdravje
Posredovalnica veščin
Na delavnicah se bomo naučili kako se v današnjem času lahko spopademo z stresom in se naučili tehnik sproščanja.
medgeneracijsko druženje, vključevanje ranljivih skupin,
3
NE
Večgeneracijski center Andeški hram
MOCIS Slovenj Gradec, CKZ
Nataša Založnik, Brigita Marin
070 669 025
vgc@mocis.si
https://www.mocis.si/vgc/ , https://www.facebook.com/profile.php?id=100067346977889
Izdelava škatlice in vrečke
Zavod Mars Maribor, Vetrinjska ul. 30, 2000 Maribor
Podravska regija
15.4.2023
10.00 - 14-00
Vzgoja in izobraževanje
Posredovalnica veščin
Iz kartonske škatlice si izdelaj svojo lastno škatlico za zaklade, iz barvnega posterja pa darilno vrečko.
druženje, spoznavanje in ustvarjanje
4
DA
Zavod Mars Maribor
Zavod Mars Maribor
Carmen Škalički
040697493
carmen@marsmaribor.org
www.marsmaribor.org
  • Cara Mengekstrak Domain dari URL di Notepad++
  • WordPress CMS Checker
  • slot gacor